Olay,18.11.2014 günü Onikişubat İlçesi Çınarpınar Köyü Musalı Obası mevkiinde bulunan bağ evinde meydana gelmişti. Ali Demir (79) ve eşi Emine Demir(74)  başlarına sert cisimle vurularak ve yakılarak öldürülmüş şekilde bulunmuştu. Olay sonrasında öldürülen Ali Demir'in kardeşinin Kahramanmaraş Merkezdeki adresinin penceresine kimliği meçhul kişilerce mektup bırakılmış, mektupta olayla ilgisiz kişilerin muhtarlık seçimi için cinayet işlediği asılsız iddiası yer alan ihbar bulunuyordu. Yapılan incelemede mektubun olayı farklı yönlere saptırmak için yazıldığı anlaşılmıştı.

ÖZEL EKİP KURULDU

2014 yılında jandarma bölgesinde meydana gelen faili meçhul cinayeti, 2016 yılında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırmaya başladı. Özel Polis Ekibi yaptığı detaylı araştırmada,  onlayın meydana geldiği bağ evinin etrafındaki ıssız arazide tarihi eser arayan kişileri mercek altına aldı. Bu yolla araştırmasını derinleştiren polis, topladığı deliller ile birlikte evli ve iki çocuk babası Ahmet Karapınar isimli şahsı tespit etti. Şahsın 2001 yılında Muğla ilinde yine aynı yöntemle bir kişinin başını balyozla ezerek öldürdüğü ve uzun yıllar cezaevinde yattığı tespit edilmişti.

Tespit edilen şahısla bağlantılı adreslere operasyon yapan ekipler, Ahmet Karapınar'ı o tarihte yakalayamadı, ancak o dönem evinde kaldığı yeğeni Melek Onaran'ı (41) gözaltına aldı.  Gözaltına alınan Melek Onaran, olay gecesi evine gelen Ahmet Karapınar'ın kanlı elbiselerini yok ettiğini ve konuyu saptırmak için Ahmet Karapınar'ın isteği ile sanki olayın muhtarlık seçimi ile ilgili olduğunu içerir mektup yazdığını beyan etti. Asılsız mektubu yazan Melek Onaran, delileri yok etmekten ve iftira suçundan adliyeye sevk edilmişti. O tarihteki ifadesinde cinayeti dayısı Ahmet Karapınar'ın ölen şahıslar ile tarihi eser ilişkisi nedeniyle işlediğini, olayı kendisine anlattığını itiraf etmişti.

SÜREKLİ EŞKÂL VE KİMLİK DEĞİŞTİRDİ

Firari olarak aranmaya başlanan Ahmet Karapınar, geçen zamana rağmen bir türlü bulunamamıştı. Sürekli eşkâl ve kimlik değiştiren cani, binbirsurat olarak anılmaya başlandı. Uzun süredir şahsı arayan cinayet ekipleri,  Dulkadiroğlu İlçesi Yusuf Hacılı Mahallesi’nde bir bağ evine operasyon düzenleyerek Ahmet Karapınar'ı yakaladı. Kendisini başka isimle tanıtan şahsın gerçek kimliği parmak izinden saptandı.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ

Profesyonel sorgu taktikleri ile konuşturulan zanlı, kan donduran cinayeti itiraf etti. Öldürdüğü şahısların evinin yakınındaki arazide tarihi eser aradıklarını, Ahmet Demir ve eşinin kendisini eve çağırdığını, aralarında tartışma çıktığını, şahısları bu esnada başlarına defalarca takoz vurarak öldürdüğünü, üzerlerine gaz lambasındaki gazı dökerek yaktığını itiraf etti. Alınan doktor raporunun ardından şahıs, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

KATİL ZANLISI SÜREKLİ EŞKAL VE KİMLİK DEĞİŞTİRDİ

Asılsız mektubu yazan Melek Onaran, delileri yok etmekten ve iftira suçundan adliyeye sevk edilmişti. O tarihteki ifadesinde cinayeti dayısı Ahmet Karapınar'ın ölen şahıslar ile tarihi eser ilişkisi nedeniyle işlediğini, olayı kendisine anlattığını itiraf etmişti. Firari olarak aranmaya başlanan Ahmet Karapınar, geçen zamana rağmen bir türlü bulunamamıştı.  Sürekli eşkâl ve kimlik değiştiren cani, binbirsurat olarak anılmaya başlandı. Uzun süredir şahsı arayan Cinayet ekipleri,  Ahmet Karapınar'ı Dulkadiroğlu Yusuf Hacılı Mahallesinde bir bağ evine operasyon düzenledi. Kendisini başka isimle tanıtan şahsın gerçek kimliği parmak izinden saptandı. Profesyonel sorgu taktikleri ile konuşturulan zanlı, kan donduran cinayeti itiraf etti.

GAZ LAMBASINDAKİ GAZI DÖKEREK YAKTI

Öldürdüğü şahısların evinin yakınındaki arazide tarihi eser aradıklarını, Ahmet Demir ve eşinin kendisini eve çağırdığını, heykel bulduk dediklerini, eve tek başına gittiğinde aralarında tartışma çıktığını, şahısları bu esnada başlarına defalarca takoz vurarak öldürdüğünü, üzerlerine gaz lambasındaki gazı dökerek yaktığını itiraf etti. Şahıs yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Editör: Mahmut Beyaz