Kahramanmaraş'ta, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, eğitim faaliyeti yürüten 8 şirkete kayyum atandı.
 
Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı doğrultusunda, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ/PDY ile bağlantılı bazı okul ve dershanelerin bağlı olduğu 8 şirket hakkında çalışma başlatıldı.
 
Bu şirketlere ait eğitim kurumlarındaki bilgisayar ve dijital verilere el konularak imajları çıkartıldı. Elde edilen veriler, araştırılıp incelenmesi amacıyla MASAK Başkanlığına gönderildi. Buradan alınan rapor ve elde edilen deliller doğrultusunda başlanan soruşturma sürdürüldü. İncelemede, suç delillerini yok etmek amacıyla bilgisayarların birçok kez formatlandığı belirlendi. Bu kapsamda savcılık, FETÖ/PDY bünyesinde kurularak faaliyet gösterdiği ve örgüte finansman desteği sağladığı belirlenen kent merkezi ile Elbistan, Göksun, Pazarcık ve Afşin ilçelerindeki 8 şirkete kayyum atanması için mahkemeye başvurdu. Kahramanmaraş 2. Sulh Ceza Hâkimliği, bünyesinde 26 kurum barındıran 8 şirkete kayyum atanmasına karar verdi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının 62 zanlı hakkında yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 3 gün önce Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara ve Adana'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyerek 51 kişiyi gözaltına almış, bunlardan Özel Kahramankent Genel Müdürü Murat T. ise tutuklanmıştı.
 
AA
Editör: Mahmut Beyaz