İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri,  il genelinde apart ve stüdyo dairelere yönelik denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Ekipler pandemi tedbirleri kapsamında apartlara yönelik son 10 gün içerisinde farklı zamanlarda uygulama yaptı.

  Yapılan uygulamada kimlik bildirme kanununa aykırı olarak faaliyet gösteren 2 aparta 10 bin 692 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca stüdyo dairelerde  Hıfzısıhha Kurul Kararlarına aykırı davranan 4 şahsada 3 bin 600 TL cezai işlem başlatıldı.


Yetkililer tarafından apart denetimi esnasında 1 adet ruhsatsız tüfek ve farklı suçlardan aranan 8 kişi yakalandı.  Denetim yapılan 5 apart dairesinde fuhuş yapıldığını tespit eden Ahlak Büro Amirliği ekipleri bu apartlara eşzamanlı olarak operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda  17 kişi suçüstü yakalandı. Yakalanan şahıslara 53 bin 550 TL para cezası uygulanırken operasyon yapılan 5 adresinde mühürlenmesi için gerekli işlemler başlatıldı. 

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, suçların önlenmesi ve halk sağlığının korunması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği belirtildi.

Editör: Mahmut Beyaz