Edinilen bilgiye göre,  Yenişehir Mahallesi’nde devriye atan polis ekipleri,apartman aralarında gezdiğini gördüğü 3 şüpheli kadını takibe aldı. Kadınlar, takibe alındıklarını fark edince bir parka girdi. Çok sayıda hırsızlık kayıtları olan 27 yaşındaki  Sibel K., 20 yaşındaki Mercan Y. ve 22 yaşındaki Ebru K. ekiplerce parkta yakalandı.Yakalanan şüpheli kadınların yakın tarihte Kahramanmaraş'ta bir ikametin kapısını plastik kartla açarak 10 bin TL değerinde ziynet eşyası ve para çaldıkları tespit edildi. Hırsızlık olan evin önünde de şahıslara ait kamera kaydı bulundu.

OSMANİYE İLİNDEN GELDİLER

Şüphelilerden Mercan K., Osmaniye ilinden Kahramanmaraş'a geldiklerini, bir evden hırsızlık olayını yaptıklarını, çaldıkları ziynet eşyalarını çevre illerde kuyumcularda bozdurduklarını, elde ettikleri paraları kişi sayısına bölerek paylaştıklarını itiraf etti. Şüphelilerin çevre illerde daha önceden çok sayıda ikamet hırsızlığı olayına karışan şebeke olduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden, Sibel K. ve Mercan Y. gözaltına alınırken, hamile olan Ebru K., ifadesi sonrası serbest bırakıldı. Bir şüphelinin de firar olarak aranmaya devam edildiği öğrenildi.  İki şüpheli Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından hastanede alınan doktor raporu sonrası adliyeye sevk edildi.

"ÜNLÜ OLACAĞIM ŞİMDİ, MADALYA TAKACAKLAR"

Sağlık kontrolü için hastaneye getirilen şüphelilerin gazetecilerin önünde gülüp birbirleriyle şakalaşmaları ise dikkat çekti. Hastaneden çıkarken Sibel K., Mercan K.'nın yüzünü kapatmaya çalıştığı gömleğini aşağıya indirmek istedi. Mercan K. ise arkadaşına tepki gösterip gömlekle yüzünü kapatmaya çalışırken, kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Ünlü olacağım şimdi, madalya takacaklar" dedi.

"KAPILARI ÇEKİP GİTMEYİN, KİLİTLEYİN"

Öte yandan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam ettiği aktarıldı. Uyarıda da bulunan emniyet yetkilileri, bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli kadınların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini kaydetti. Kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde basit yöntemlerle kolayca açılabileceğini aktaran yetkililer, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürülüp birkaç saniyede hırsızların içeriye girdiklerini en iyi yöntemin komşuya bile gidilse kapının kilitlenmesi olduğunu ifade etti.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz