Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Dulkadiroğlu İlçesi İsmetpaşa Mahallesi’nde bir binanın zemin katında sahte altın imal edilen yeri tespit ederek operasyon düzenledi. Sahte altın üretimi yapılan imalathaneye yapılan baskında, sahte altın üretiminde kullanılan suç aletleri ile çok sayıda sahte olduğu değerlendirilen altın takı ele geçirilirken,

sahte altın üretip piyasaya süren 3 kişide gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yakalanarak gözaltına alınan Zeliha G.'nin (26) Kapalı Çarşıda sahte altın takı sattığı, bunun karşılığında komisyon aldığı tespit edildi. Adli mercilere sevk edilen Zeliha G., tutuklandı. Operasyon kapsamında sahte altın satan kadınla ve imalathane ile bağlantılı Ahmet E.(23) ve Cuma K.(21) isimli şahıslar da tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GİZLİ ATÖLYE OLARAK KULLANILAN İŞYERİ MÜHÜRLENDİ

İmalathanede bakır ve sarı tabir edilen maddelere, az miktarda altın tozu karıştırarak sahte altın takı üretildiği, üretilen altın takıların da elemanlar vasıtası ile komisyon karşılığı il merkezi ve diğer illere satıldığı tespit edildi.  Yapılan aramada çok sayıda döküm mühür kalıbı, zincir kolye, ağırlık olarak kullanılan madeni paralar, büyüteç, altın parçaları, altın görünümlü tanecikler, numaratörler, metal çubuklar, yassı plaklar ele geçirildi. Olayla ilgili polisin soruşturmasının devam ettiği, imalathane ile irtibatlı şahıslara gözaltı işlemlerinin devam edeceği öğrenildi. Gizli atölye olarak kullanılan işyerinin mühürlendiği öğrenildi.

Editör: Mahmut Beyaz