Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Ekipleri tarafından takip edilen İsmet Paşa Mahallesi' ndeki ruhsatlı kahvehane üstündeki ruhsatsız yerde giriş ve çıkışının kamera ile izlendiğini, çelik kapısı olan yere belli kişilerin girip çıktığını tespit etti.
Operasyon için harekete geçen Asayiş şubeye bağlı sivil polis ekipleri, bina etrafını kuşattı. Aynı anda adrese baskın yapan polis ekipleri, bir masada Barbut Kumarı oynayan 4 kişiyi 9 bin 400 TL para ve 100 dolar ile suçüstü yakaladı. Ele geçirilen paraya, kumara konu zarlara ve zar aparatlarına el konuldu. 4 şahıs kumar oynadığını itiraf etti. Kumar oynayan şahıslara idari yönden para cezaları tatbik edildi. Kumar oynayan şahıslara bu yeri temin eden Sami G. ve Sinan F. isimli şahıslara adli işlem yapıldı. Kumar oynayan yerin kapatılıp, mühürleneceği öğrenildi.

İkinci kumar operasyonunda ise, Ahlak ekibi tarafından  İl genelinde Kumara yönelik yapılan çalışmalarda Akçakoyunlu Mahallesi'nde nde bir Kahvehanede bir masa etrafında üç kişi pişti tabir edilen kumar oyunu oynadığı esnada masa üzerinde 900 TL para ile suçüstü yapıldı.  Paraya ve kumar kağıtlarına el konuldu. Şahıslar Kumar oynadığını itiraf etti. Kumar oynayan şahıslara idari işlem ve para cezası yazıldı. 
İşyeri sahibi Arslan T'ye kumar oynanması için yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem yapıldı. İşyeri  Kapama ve Mühürleme işlemi başlatıldı. 

Kahramanmaraş Polisi tarafından Kumarla Etkin Mücadeleye, kumar suçuna yönelik takip ve baskınların devam ettiği öğrenildi.

Editör: Mahmut Beyaz