Türkiye Genelinde yapılan Huzur uygulaması kapsamında Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile servis araçları üzerinde denetim uygulaması yapıldı. Okul servis araçlarına yönelik, tüm ilkokul, ortaokul ve lise çevreleri ile yakınındaki park, bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, kahvehaneler, İnternet ve oyun salonları gibi yerlerde okul çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan, şüpheli şahıslara yönelik, üniversite kampüsleri dışında faaliyet gösteren umuma açık yerlere yönelik uygulama yapıldı.  107 polis ekibi ve 442 personelin katılımıyla yapılan uygulamada,

76 park-bahçe, 205 umuma açık yer kontrol edildi. 2 bin 205 şahsın kimliği sorgulandı. Çok sayıda araç kontrol edildi ve 4 araca bin 193 TL ceza tatbik edildi.

ARANAN 9 KİŞİ YAKALANDI

370 okul servis aracı kontrol edildi ve 12 servis aracına 2 bin 332 TL ceza kesildi.Yaralama suçundan aranan 3 kişi,  Trafik Güvenliğini Tehlikeye Düşürme suçundan aranan 1 kişi, hırsızlık suçundan aranan 1 kişi,  Hırsızlık, Başkasına Ait Banka veya Kredi Kartını izinsiz kullanmadan 1 kişi, karşılıksız çek konusundan 1 kişi,  yoklama kaçağı olmaktan 2 kişi olmak üzere 9 aranan şahıs yakalandı.1 şahsa kimlik bildirmemeden kabahatler kanununa istinaden 153 TL idari para cezası uygulandı.

GBT SORGULARI YAPILDI

Emniyet Müdürlüğü tarafından tüm okul kantin çalışanlarının ve servis şoförlerinin sıkı bir araştırmadan ve GBT kontrolünden geçirildiği kaydedildi. Trafik ekipleri tarafından servisler tek tek kontrol edildi ve servis şoförleri uyması gereken kurallar konusunda bilgilendirildi.Uygulama devam ederken bir yandan da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri okulların önüne toplanan çocuklara bilinçlendirme faaliyetinde bulundu.

Editör: Mahmut Beyaz