Olay, Kahramanmaraş'ta bir apartman dairesinde meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine intikal eden polis, evden yüklü miktar ziynet eşyası çalındığını öğrendi. Olayla ilgili çevrede geniş çaplı araştırma yapan polis ekipleri, önce şüphelilerin görüntülerine sonra da kullandıkları aracın plakasına ulaştı. Bahse konu plaka üzerinde araştırma yapan polis, kent merkezinde apartman önlerinde keşif yaparken görüp takibe aldı. Apartmanlarda dolaşan gezici hırsızlık şebekesi 3 kadın ve araçta bulunan 1 erkek şüpheli yakalandı. İl il dolaşıp hırsızlık yapan ve toplamda hırsızlık suçlarından 42 suç kaydı olan şüphelilerin üzerinden hırsızlık yapmakta kullandıkları plastik aparat ele geçirildi. İki hafta önceki hırsızlık sebebiyle yakalanan Hakan Y. (29), E.K. (17) ve İpek Ö. (23) isimli şahıslar ile bunların yanında bulunan Durdu B.(40)  gözaltına alındı.  İpek Ö. ve Durdu B.'nin Nizip’de meydana gelen bir başka ikametten hırsızlık olayı ile ilgili arandıkları da ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen Durdu B. serbest kalırken, E.K. ve Hakan Y. adli kontrol aldı. İpek Ö. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAPILARI DOLAŞAN DİLENCİ VE BOHÇACILARA DİKKAT

Emniyet yetkilileri, tekrar vatandaşı hırsızlık konusunda bilgilendirdi. Kahramanmaraş'ta gerçekleşen ikamet hırsızlıklarının yüzde 80'inin gündüz saatlerinde meydana geldiği,  bu hırsızlıkları yapan kişilerin gezici hırsızlık çeteleri denilen çevre illerden gelen veya geçiş esnasında hırsızlık yapan çoğunluğu kadın (bohçacı ve dilenci görünümlü) kişiler olduğu,  Emniyet ekiplerinin Adana ve Antep yolunu sabah erken saatlerde kontrol altına aldıkları ve bu kişilerin çoğunlukla ile girmeden takibe alındığı belirtildi. Dilenci ve bohçacı görünümlü bu kadınların apartmanlarda dolaştıkları, zilleri çaldıkları, evden ses gelmediğini anlayınca yanlarında getirdikleri plastik aparat ile kapıları açtıkları belirtildi. Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli kadınların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiği, kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde basit yöntemlerle kolayca açılabileceğini tekrardan hatırlatıldı.  Hırsızlar, kapı ara boşluğundan plastik kart sokmak suretiyle kapı dilini düşürüp birkaç saniyede içeriye girebildiği, en iyi yöntemin komşuya bile gidilse kapının kilitlenmesi olduğu vurgulandı.

GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE 155'İ ARAYIN

Apartmanlarda dolaşan bohçacı ve dilencilerin yüzde 90'ının çok sayıda sabıkası olan kişiler olduğu, bunları ihbar eden vatandaşın şikâyetçi olmasına gerek olmadığı, isimlerinin gizli tutulacağı ifade edildi.

Editör: Mahmut Beyaz