İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, apartman aralarında şüpheli bir şekilde dolaşan 2 kadını fark etti. 2 kadın polis ekipleri tarafından durdurulurken, üzerlerinde bulunan hırsızlık yapma amaçlı kullanılan plastik aparat ve eldiven şeklinde kullanılan çorapları ağacın altına attı. Hırsızlık ekipleri, 2 kadını yakalayarak gözaltına aldı. Daha önce de başka illerde evden hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen K.K. ve S.Y. isimli kadınların evden hırsızlık suçlarından suç kayıtları olduğu ortaya çıktı.

GEÇMİŞ TARİHTE 3 AYRI İKAMETTEN HIRSIZLIKLARI VARI

Gün içinde Kahramanmaraş'ta bir olaya karışamadan polisin dikkati sayesinde yakalanan iki kadın, geçmiş tarihte meydana gelen 3 ayrı ikametten ziynet eşyası ve değerli malzeme hırsızlığı çalınması olaylarından şüpheli olarak işlem yapılmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Şüpheli kadınların geçmiş tarihteki kamera görüntüleri nedeniyle adlı işlem yapıldığı öğrenildi.

POLİS YİNE UYARDI: KAPILARI KİLİTLEYİN!

İlimizde gerçekleşen ikamet hırsızlıklarının yüzde 80'inin gündüz saatlerinde meydana geldiği,  bu hırsızlıkları yapan kişilerin gezisi hırsızlık çeteleri denilen çevre illerden gelen veya geçiş esnasında hırsızlık yapan çoğunluğu kadın (bohçacı ve dilenci görünümlü) kişiler olduğu,  Emniyet Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmada Adana ve Gaziantep yolunu sabah erken saatlerde kontrol altına aldıkları ve bu kişilerin çoğunlukla ile girmeden takibe alındığı belirtildi. Dilenci ve bohçacı görünümlü bu kadınların apartmanlarda dolaştıkları, zilleri çaldıkları, evden ses gelmediğini anlayınca yanlarında getirdikleri plastik aparat ile kapıları açtıkları ifade edildi.

 BOHÇACI VE DİLENCİ GÖRÜNÜMLÜ KADINLARA DİKKAT!

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli kadınların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiği, kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde basit yöntemlerle kolayca açılabileceği tekrardan hatırlatıldı.  Hırsızlar, kapı ara boşluğundan plastik kart sokmak suretiyle kapı dilini düşürüp birkaç saniyede içeriye girebildiği, en iyi yöntemin komşuya bile gidilse kapının kilitlenmesi olduğu vurgulandı.

GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE 155'İ ARAYIN

Apartmanlarda dolaşan bohçacı ve dilencilerin yüzde 90'ının çok sayıda sabıkası olan kişiler olduğu, bunları ihbar eden vatandaşın şikâyetçi olmasına gerek olmadığı, isimlerinin gizli tutulacağı belirtildi.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz