Bitlis’te görevliyken geçici görevle gittiği Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde, PKK’lı teröristlerin haince açtığı ateş sonrası başından vurularak yaralanıp şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu’nun cenazesi, memleketi Kahramanmaraş’ın Andırın İlçesi’nde gözyaşları eşliğinde toprağa verildi. Şehit Hacımahmutoğlu’nun cenazesine aynı çatışmada yaralanan silah arkadaşları ve bölük komutanı da katıldı. Şehidin annesi Hacımahmutoğlu, oğlunun asker parkası giydirildi.
 
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonlar sırasında dün sabah Yenişehir Mahallesi'ndeki Emiregözü Anadolu Lisesi'nin bahçesinde iken PKK’lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu başından vurularak ağır yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu, tedaviye alındığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde doktorların yapmış olduğu tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit uzman onbaşının cenazesi, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçağıyla dün akşam saatlerinde memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit Piyade Onbaşı Hacımahmutoğlu için Andırın ‘da, Merkez Camisi'nin bulunduğu Kadirli Caddesi'nde öğle saatlerinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılınç ve Celalettin Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, şehidin Trabzon'da yaşayan babası Ali Murat, annesi Rahime, kız kardeşleri Müge Çelik ve Merve Yağız, yakınları, Nusaybin'de birlikte görev yaptıkları ve aynı çatışmada yaralanan bölük komutanı ile silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘AYNI ÇATIŞMADA YARALANAN SİLAH ARKADAŞLARI ŞEHİDİ YALNIZ BIRAKMADI’
Törene yakalı halde katılan bölük komutanı ve silah arkadaşları cenaze töreninde gözyaşlarına boğularak ayakta durmakta zorluk çekti. Bazı silah arkadaşları bastonlu oldukları halde görevlilerin sandalye talebini reddederek ayakta durmayı tercih ederken, bazıları da gözyaşlarını tutamadı. Şehit oğlunun tabutunun önünde ayakta durmakta güçlük çeken Ali Murat Hacımahmutoğlu’nun ise yetkililer teselli etti. Tabuta sarılarak şehidin fotoğrafını öpüp gözyaşı döken babası Ali Murat Hacımahmutoğlu, annesi Rahime ile kız kardeşleri Merve Yağız ve Müge Çelik ise güçlükle sakinleştirildi.

ŞEHİT ANNESİ: YANDIM OĞLUM YANDIM!
Şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşlarına boğularak ağıtlar yakan anne Rahime Hacımahmutoğlu, isteği üzerine getirilen oğlunun asker parkası giydi. Acılı anne, şehit verdiği tek oğlunun tabutunun başında ağlarken teröristlerin karşısına çıkacağını yüksek sesle defalarca yineledi. Anne Rahime Hacımahmutoğlu, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında şunları söyledi: "Canım, kuzum benim, güzel oğlum annen geldi. Kurban olur, anan kurban. Canım, canım. Ben sana kıyamam oğlum. Yandım, yandım oğlum. Böyle mi baktınız benim oğluma? Arkadaşların da geldi güzel oğlum. Trabzon'dan da geldiler oğlum. Kuzum, koruyamadım seni. Beni ömür boyu yakacaksın beni kuzum. Benim oğlum bir çitil (fidan) idi çitil. Benim biricik yavrum. Ben gözümden kıskandım. Ben nasıl gönderdim? Bana küstü oğlum, açmıyor kapısını. Oğlumun kıyafetlerini getirin bana, o şerefsizlere ben gideceğim. O şerefsizlere ben gideceğim, bana oğlumun kıyafetlerini verin. Çocuğumun kıyafetini verin ben gideceğim. Ben koruyamadım yakışıklı oğlum. Tarık Akan gibiydi benim oğlum. Beni yaktı, kül etti, her yerim morardı." 

BABASI OĞLUNUN TABUTUNA OMUZ VERDİ
Şehit Hacımahmutoğlu'nun cenazesi, İl Müftü Vekili Davut Polat tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşınırken babası Ali Murat Hacımahmutoğlu da omuz verdi. Cenaze aracına konulan şehit Piyade Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu'nun cenazesi, götürüldüğü Boztopraklı Mahallesi'ndeki mezarlıkta gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İZİNDEN DÖNDÜĞÜ GÜNÜN ERTESİ SABAH ŞEHİT OLDU
Piyade Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu'nun geçen hafta izinli olarak gittiği ailesinin yaşadığı Trabzon'dan geçen Cuma günü birliğine döndüğü ve ertesi sabah şehit olduğu öğrenildi.

AMELİYAT SONRASI RAPOR ALMAYARAK GÖREV YERİNE TEKRAR DÖNMÜŞ
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde geçen yıl göreve başlayan şehit Piyade Uzman Onbaşı Mahmutoğlu'nun 3 ay önce Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) menüsküs ameliyatı olduktan sonra rapor almayarak görev yaptığı Bitlis'e döndüğü öğrenildi.
Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz