Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, terör örgütü PKK ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar sırasında teröristler tarafından bir eve haince döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyada Uzman Çavuş Raşit Atcı, bugün öğlen namazına mütakip Ulu Camii'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlar sırasında teröristler tarafından bir eve haince döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan 28 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı'nın naaşı önceki gün askeri uçakla Kahramanmaraş'a getirilmişti. Şehit Piyade Uzman Çavuş Raşit Atcı'nın cenazesi ise bugün öğlen namazına mütakip Ulu Camii'de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanarak memleketi Kahramanmaraş'ta gözyaşları içinde toprağa verildi.

BABA ATCI'NIN DİK DURUŞU

Binlerce kişinin katıldığı törende şehidin babası Ahmet Atcı'nın oğlunun tabutunun karşısına geçip dik ve asil duruşu ise tören alanında ki yüzlerce kişiyi duygulandırdı. Tören başlamadan önce oğlunun tabutunun karşısına geçen baba Atcı, tören bitene dek şehit oğlunun karşısında bekledi. Baba Atcı'yı Tümgeneral Osman Erbaş ve Kurmay Albay Uzay Şahin teselli etti.

 

"HADİ KIZIM ÖP BABANI"

Törende fenalaşan Anne Rabia Atcı ve eşi Ebru Atcı'yı tören alanında bulunan sağlık ekipleri ve askerler teselli etti. Şehidin henüz 13 aylık kızı olan Rabia Begüm'ü şehidin akrabalarından birisi babasının tabutunun başında olan resminin yanına götürerek "hadi kızım öp babanı" demesi görenlerini göz yaşına boğdu.

 

YOĞUN BİR KATILIM OLDU

Törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman,Vali Mustafa Hakan Güvençer, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Veysi Kaynak ve Nursel Reyhanlıoğlu, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, AK Parti MKYK Üyesi Metin Doğan, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

 

Haber: Emre Akkış





Editör: Mahmut Beyaz