Gaziantep'te polis ekiplerinin bir hücre evine baskını sırasında canlı bombanın kendini patlatması sonucu şehit olan Başpolis memuru İlhan Güleç, memleketi Kahramanmaraş’ta gözyaşları eşliğinde toprağa verildi.

Gaziantep’te Üniversite Bulvarı’nda terör örgütü DAEŞ’e ait bir hücre evinde yapılan operasyon sırasında, bir örgüt mensubunun kendini patlatması sonucu şehit olan 49 yaşında ki Başpolis Memuru İlhan Güleç’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşı dün öğle saatlerinde Gaziantep’te yapılan törenin ardından karayolu ile memleketi Kahramanmaraş’a getirildi. Şehit Güleç’in naaşı Süleymanşah Mahallesi’nde bulunan baba ocağına götürüldü. Şehit Güleç’in cenazesi baba ocağından helallik alınmasının ardından cenaze aracı ile törenin yapılacağı Ulu Camii’ne getirildi. Şehit Güleç’in ay yıldızlı bayrağa sarılı tabutu, silah arkadaşları tarafından omuzlara alınarak, tekbirler ve dualar eşliğinde musalla taşına kondu. Şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşları döktü. Şehidin tabutunun önündeki fotoğrafını öpen acılı aile fertleri, polisler tarafından teselli edildi. Daha sonra Şehit Başpolis Memuru İlhan Güleç’in Türk Bayrağı’na sarılı naaşı Kahramanmaraş’ta binlerce kişinin katılımıyla dualar ve tekbirler eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

ŞEHİT AİLESİ DÜŞMANA FIRSAT VERMEDİ

Cenaze namazı öncesi şehit annesi Saadet (77), eşi Beyhan (40), çocukları Neslihan Cansu Güleç (19) ile İrfan Güleç (15), teröre inat dimdik ayakta durdu. Şehidin çocukları ise babalarını kepini giyerek uğurladılar.

Törene; AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri, Mehmet Uğur Dilipak, Mehmet İlker Çitil ve İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Jandarma Adana Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, siyasi parti başkanları, belde belediye başkanları, şehit yakınları ve binlerce kişi katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz