Edinilen bilgiye göre, Onikişubat İlçesi Kürtül Mahallesi’nde ikamet eden D.O., sosyal medya platformu üzerinden 2 adet römorkunu satışa çıkardı. Aynı gün D.O.’yu bir  GSM hattından arayan ve ismini  M.M.U. olarak  tanıtan şahıs 19 bin 600 TL’ye 2 römorku satın almak istediğini söyleyerek anlaştılar. Pazar günü olması sebebi ile şüpheli, bankadan müşterinin hesabına 19 bin 600 TL tutarında EFT yaptığına dair dekont yollayarak parasının mesai başlayınca hesabına geçeceğini, römorkları almak için çekici göndereceğini söyleyerek telefonu kapattı. Bunun üzerine Kahramanmaraş’ta çekici işi yapan M.Y. Kürtül Mahallesi’ne giderek römorkları alarak belirlenen adrese teslim etti.DOLANDIRILDIĞINI GEÇ ANLADI
Mesai saatinin başlamasıyla banka hesaplarını kontrol eden ve paranın hesabında olmadığını gören D.O., telefonla römorku sattığı şahsa da ulaşamadı. Dolandırıldığını fark eden D.O., Jandarma Karakol Komutanlığına giderek şikayetçi oldu. Şikâyet üzerine harekete geçen Jandarmanın dedektifleri Jandarma Suç Araştırma Timleri, şüphelinin yolladığı dekontu inceleyerek dekontun sahte olduğunu belirledi. Römorkları çekici ile götüren şahsa ulaşan ekipler, şahsın ifadesi doğrultusunda Kafes/Kep -Jabs sisteminde bulunan şüpheli albümünden faydalanılarak römorkları teslim ettiği şüpheli şahıs teşhis ettirildi. Yapılan teşhiste şüphelinin Osmaniye İlinde ikamet eden M.İ. olduğu belirlendi.

RÖMORKLAR BULUNAMADI
Cumhuriyet Savcılığından alınan karar ile şüphelinin yakalanması için harekete geçildi. Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı ve Osmaniye JASAT Timi ekiplerinin ortak çalışması sonrası Osmaniye’nin Cevdetiye köyünde ikamet eden şüphelinin evine operasyon yapılarak yakalandı. M.İ.’nin ev ve eklentilerinde yapılan aramada 2 adet römork bulunmazken yapılan üst aramasında 5 bin 300 TL para ele geçirildi. Yakalanarak olay yeri Kahramanmaraş’a getirilen ve Jandarmada işlemleri tamamlanan M.İ. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.


Tutuklanan zanlının daha önceden 4 adet dolandırıcılık olayına karıştığı tespit edildi.

Editör: Mahmut Beyaz