Her yıl bayram yolcuklarında yaşanan o acı senaryolar yaşanmasın, insanlar yollarda heba olmasın diye alınan önlemler, tedbirler yine bu bayramda da alındı. Özellikle İçişleri Bakanlığı’nın talimatı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın işbirliğinde ortak trafik denetimleri gerçekleştirildi. Şehirlerarası yollarda her 20 kilometrede bir kontrol noktaları oluşturuldu. Ekipler, bayram öncesi ve sürecinde sürücülere ikramlarda bulunarak, dikkat etmeleri konusunda sık sık uyardı. Ama tüm bu yapılan denetimler, alınan önlemler yine kazaların olmasını engelleyemedi. Ülke genelinde 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde toplam 159 kaza meydana geldi. Bu kazalarda toplam 112 kişi öldü, 482 kişi de yaralandı.
Ülke genelindeki istatistiki verilere bakıldığı zaman kaza oranlarının sayısı Kahramanmaraş’ta farklılık gösterdi. Özellikle şehir içi ve şehirlerarası yollarda sık sık denetimler yapan Kahramanmaraş Emniyeti, yoğun, özverili ve gayretli çalışmaları sonucu kaza sayılarında biraz da olsa düşüş sağladı. Kentte 10 günlük Kurban Bayramı tatilinde 65’i yaralamalı, 59’u maddi hasarlı olmak üzere toplam 125 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 115 kişi yaralandı, bir kişi ise yaşamını yitirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Arif Gürbüz, “Bundan önceki bayramlardaki kaza sayıları ortalama olarak bu bayramdaki kaza sayılarına paralellik gösteriyor. Kahramanmaraş’a her geçen ay bin, bin 200 civarında araç girişi var. Bu doğrultuda da baktığımız zaman tedbirlerimizin fayda sağladığını görüyoruz” dedi.

SIK SIK DENETİMLER YAPTIK”
Gürbüz, sözlerinin devamında şu ifadelere yer verdi: “Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü şehir içi ve bölge trafik olarak Kurban Bayramı boyunca şehirlerarası ile şehir içi yollarda trafik denetimleri gerçekleştirdik. Bu denetimleri ise oldukça sık gerçekleştirerek, personel sayımızı da 2 katına çıkarttık. Yine şehirlerarası yollarda her 20 kilometreye bir polis kontrol noktaları oluşturarak denetimler yaptık. Bu süreç içerisinde dikkat ile farkındalığı arttırmak maksadıyla yaptığımız denetimlerde sürücülerimize ve yol kullanıcılarımıza çikolata, şeker ikram ettik. Aynı zamanda yol üzerinde yorgun olduğunu hissettiğimiz sürücülere dinlendirmek amacıyla çay ikramında bulunduk. Buradaki amacımız insanlarımızın yollarda heba olmasını önlemektir. Kazaların olmaması için her türlü tedbir aldık. Ayrıca İçişleri Bakanlığımızın “Frene değil, Kurala güven” sloganını bizde örnek alarak, Kahramanmaraş emniyeti olarak kentin dört bir tarafına pankart ve afiş astık, sürücülere broşür verdik.”

KAZALAR DİKKATSİZLİK VE TEDBİRSİZLİK SONUCUNDA MEYDANA GELİYOR”
Kazaların dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu meydana geldiğini ifade eden Gürbüz, “10 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca Kahramanmaraş‘ta 125 trafik kazası meydana geldi. Bu kazaların 65’i yaralamalı, 59 kaza ise maddi hasarlı olarak kayıtlara geçti. Bu kazalarda 115 kişi yaralanırken, Göksun yolu Tekir mevkiinde bir ölümlü trafik kazası gerçekleşti. Bundan dolayı da çok üzüntü duyuyoruz. Trafik kültür ve bilinci oluşmamış sürücülerde dikkatsizlik ile tedbirsizlik sonucunda kazalar meydana geliyor. Özellikle kazaların hız ihlali ve kavşaklarda acele edilmesi sonucu meydana geldiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz