Gaziantep ve Kahramanmaraş’tan sorumlu olarak görev yaptığı yıllarda, önlediği bir kaçakçılık olayı sonrası hedefe konulan dönemin 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş, terfisinin engellenmesi üzerine avukat oldu. Gaziantep'in Karkamış ilçesinde kaçakçılık yapan 2 kişi, 13 Temmuz 2013'te, araçlarıyla askeri yasak bölgeye girdi. Suriye sınırında görev yapan sınır devriyesi, 'dur' ihtarına uymayan kaçakçıları, aracın lastiklerine ateş ederek yakaladı. Dönemin 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş de kısa süre sonra olay yerine gitti.

JET HIZIYLA SALIVERİLDİ

15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbenin planlayıcıları arasında bulanan Adil Öksüz’ün FETÖ’cü hakim ve savcılarca jet hızıyla salınması gibi o dönemde yakalanan iki kişi de jet hızıyla salını verildi.

İNTİKAM TİMİ İŞ BAŞINDA

Yakalanan 2 kişi, askerlerin kendilerine sebepsiz saldırdığını, tugay komutanının da bir askerin silahını alarak araçlarına ateş açtığını öne sürüp kaçakçılıktan sabıkalı 4 kişiyi de tanık gösterdi. Şikâyet savcılığa ulaşınca, bölgede rahat hareket etmelerine izin vermeyen Güneş'ten intikam almak isteyen Paralel Yapı, hemen devreye girdi. İki kaçakçı savcının talimatıyla serbest kalırken, Tuğgeneral Güneş hakkında, 21 Mart 2014'te, "Mala zarar verme" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" iddialarıyla 5 ila 7 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

DAVA BİLE BİLE UZATILDI

Nizip 2. Asliye ceza Mahkemesi'nde görülen davada, neredeyse her duruşmada hâkim değiştirildi. Ağustos 2014'teki Askeri Şûra'da terfi etmesi gereken Güneş, davanın uzaması nedeniyle terfi edemedi ve Ağustos 2015'te emekli olmak zorunda kaldı. Paralel Yapı'nın kumpasla önünü kesip, terfisini durdurarak emekli olmak zorunda bıraktığı Tuğgeneral Kahraman Güneş, 13'üncü duruşmada da beraat etti.

O GENERAL İSE FETÖ’cüleri TERS KÖŞE YAPTI

Emekli Tuğgeneral Kahraman Güneş, Kurmay yarbay rütbesinde iken İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdiği için 2 yıl önce Avukatlık yapmak için gerekli olan işlemleri tamamlayarak Ankara Barosuna Başvurdu. Güneş İki hafta önce Ankara Barosu'ndan Avukatlık ruhsatını aldı.

SINIRLARI BOŞALTMAK İSTEDİLER

5.Zırhlı Eski Tugay Komutanı emekli Tuğgeneral Kahraman Güneş, 2013 yılında Suriye sınırında askeri yasak bölgede kaçakçılık yaparken yakalanan 2 kişinin aracının lastiklerine ateş edildiği gerekçesiyle dava açıldığını belirterek: “O dönemin FETÖ'cü jandarması, FETÖ'cü savcısı, FETÖ'cü hakimi ve hatta FETÖ'cü gazetecisi ‘engelli çiftçinin aracına ateş açtılar’ dediler. Ahlaksızca başlık attırdılar. Engelli kişinin aracına ateş ettiğimi ileri sürerek şahsımda bütün generalleri ve orduyu töhmet altında bıraktılar. Bu kumpasın amacı Kahraman Güneş değil, Suriye sınırında görev yapan askerlerdi. Onların amacı bizleri yargılayarak sınırları boşaltmaktı.

ABD güdümlü işbirlikçilerin büyük ihanet oyununda benim payıma düşen sözde ‘yargılanma’ özde ‘tasfiye’ sürecinin sonunda hiç olmazsa ‘aklandığımı’ bildirmek bugün Avukatlık ruhsatımı aldım. Yargıtay'ın hakkımızdaki beraat kararını onaylamasıyla tümden açığa çıkmış oldu. Dört yıllık bu sürecin sonunda engel kalmayınca Avukatlık Ruhsatını da aldım. Bu süreçte yanımda olarak bana destek vermiş olan vatansever ve namuslu dostlarıma şükranlarımı ve saygılarımı sunuyorum dedi.

ALMANYA HEP AYNI OYUNU YAPIYOR

15 Temmuz darbe planlayıcılarının, PKK’nın ve tüm terör örgütlerinin arkasında bulanan Almanya, 2013 yılında Kahraman paşayı, FETÖ’cü işbirlikçiler ile kumpasa getirip ismini lekelemeye çalışmıştı. Alman gazeteleri boy boy manşet atarak Kahraman paşayı töhmet altında bırakmaya çalışmış, gerçek ise daha sonra anlaşılmıştı.

ÖNCE YAPTI DEDİLER SONRA ÖZÜRDİLEDİLER

Almanya'da pazar günleri yayınlanan Bild am Sonntag Gazetesi, Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere’nin 2013 yılı şubat ayında Kahramanmaraş'ı ziyareti sırasında yolu kapatan Alman askerlerine 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş 'in küfrettiğini iddia etmişti. Gazete, patriot füzeleri nedeniyle Kahramanmaraş'ta bulunan Almanya askerlerini ziyareti sırasında Savunma Bakanı de Maiziere'nin geçişi sırasında yolu kapatan Alman askerlerine kızan Tuğgeneral Güneş'in, aracından hızla inip, bağırarak Alman askerlerin üzerine yürüdüğünü ve "s...r git" dediğini yazmıştı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Alman askerlerle Türk komutan arasındaki gerilim ve rapora ilişkin haberlerin basında yer almasından sonra yapılan yazılı açıklamada ise iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "23 Şubat 2013 tarihinde; Türk, Alman ve Hollanda Savunma Bakanlarının Gazi Kışlasını ziyareti esnasında heyete refakat etmekte olan Tugay Komutanı ile Kahramanmaraş Milletvekillerinin bulunduğu araçların önü, Alman askeri inzibat birliğine mensup olduğu öğrenilen 8-10 asker tarafından kapatılmak suretiyle hareket etmeleri ve Savunma Bakanlarının araçlarını takip etmeleri engellenmek istenmiştir. Alman askeri inzibat personeli, yolu açmaları konusunda ikaz edilmiş, ancak tam aksine, ilave 2 Alman inzibat askeri daha aracın önüne görevlendirilerek geçiş engellenmiştir. Tugay Komutanının kendisi araçtan inerek Alman askeri inzibat personeline uyarıda bulunmuş ve yolu açmıştır. Alman askerlerine fiili saldırıda bulunulduğu ve tartaklandığı iddiaları tamamen asılsızdır. Konu ile ilgili olarak 28 Şubat 2013 tarihinde 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı ve Alman Patriot Birlik Komutanı arasında Kahramanmaraş Gazi Kışlasında bir görüşme yapılmış; görüşme esnasında Patriot Birlik Komutanı, verdiği emrin kendi askerlerince yanlış anlaşıldığını ve yapılanların yanlış olduğunu belirtmiş ve Tugay Komutanından özür dilemiştir” dendi.

Haber: Mustafa Kılınç

Foto: Sabah Gazetesi Sırrıberk Arslan

Editör: Mahmut Beyaz