İntihar teşebbüsü dün saat 15 civarında Özel İdare İş Merkezi’nde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen bir şahıs, sık sık intihar teşebbüslerine ev sahipliği yapan Özel İdare İş Merkezi’nin 3. katına çıktı. Sebebi bilenemeyen bir nedenle intihar etmek isteyen şahsı gören vatandaşlar, durumu emniyet, itfaiye ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine hızlı bir şekilde gelen ekipler, çevrede güvenlik önlemleri alırken, şahsı ikna etmek için yoğun çaba sarf edildi. İtfaiye yere hava yastığı açarken, ekiplerin dışında vatandaşlar da iş merkezi önünde toplandı.

SOSYAL MEDYADAN CANLI ‘İNTİHAR’ YAYIN!

Olayı gören vatandaşlar Özel İdare İş Merkezi’nin önünde toplanan vatandaşlardan bir kısmı şahsı ikna etmeye çalışırken, bir kısmı da o anları cep telefonuyla kayda aldı. Bazı vatandaşlar da intihar girişimini sosyal medya hesabından canlı yayınladı. Özel İdare önünde toplanan kalabalığı gören bir simitçi ise simit satma umuduyla kalabalığın arasına girdi. Daha sonra polis kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştı. İntihar etmek isteyen kişi, kendisini görüntüleyen gazetecilere de tepki gösterdi.

“KIYMA CANINA LÜTFEN!”

Kalabalığın arasında intihar eden şahsa seslenen bir vatandaş, “Kıyma canına, lütfen. Konuşalım ne varsa çözülecek. Burada bir sürü kişi var, illa ki sorunlarını çözeriz. Her türlü sorunun Allah’ın izniyle çözülür” dedi. İntihar eden şahıs ise vatandaşa, “Canlı olarak aşağı inersem anca dinlersin” şeklinde cevap verdi.

İntihar etmek isteyen şahsı indirmek için seslenen vatandaş ardından polis ekipleriyle şahsın yanına çıktı.

Bu sırada Asayiş Şube Müdürü Ertuğrul Güler de vatandaşın yanına çıkarak intihardan vazgeçirmeye çalıştı. Güler’in 20 dakikalık ikna çabası sonuç verdi ve vatandaş intihardan vazgeçti. İntihar girişiminde bulunan kişi daha sonra iş merkezinden indirilerek Asayiş şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Tuğçe Kayar)

Editör: Mahmut Beyaz