İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezi ve ilçelerde yapılan huzur operasyonuna, 95 polis ekibi ve 453 personel katıldı. Yapılan huzur operasyonunda, umuma açık yerler, kafeler, park bahçeler, sokak araları, şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde denetlendi. Operasyonda değişik suçlardan aranan 34 şahıs yakalanırken, yakalanan şahıslardan ikisinin ise FETÖ/PDY soruşturması kapsamında arandığı ortaya çıktı.

4 BİN 350 ŞAHIS SORGULANDI!

Kahramanmaraş il geneli polis sorumluluk bölgesinde yapılan huzur operasyonunda, 4 bin 350 şahıs sorgulanırken, 554 araç kontrol edildi. Yapılan kontrollerde 26 araca değişik ihlallerden 12 bin 220 TL ceza tatbik edildi. Bu araçlardan ikisi trafikten men edilirken, ayrıca 291 işyeri de kontrol edildi. FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmaktan, hırsızlık, yaralama, uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak, tehdit, güveni kötüye kullanmak, dolandırıcılık, yaralama, borçlunun ödeme şartını ihlal gibi değişik suçlardan aranan 20 şahıs yakalandı. İnfaz Büro ekipleri tarafından aranan 14 şahıs ise yakalanarak tevkif edildi.

Yabancı şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda da 392 şahıs incelenirken, kimlik kayıtları incelemeye alındı. 8 şahsa kabahatler kanununa aykırı davranmaktan idari para cezası tatbik edilirken, üzerinde kesici alet ele geçirilen 8 şahıs park ve bahçelerden men edildi.

(Haber: Ahmet GÜNEÇIKAN)

Editör: Mahmut Beyaz