Dolandırıcılık, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Timleri yapılan ihbarı başarılı bir şekilde takip etmesiyle ortaya çıktı. Dolandırıcılık timi yaptığı ihbarda belirtilen şahsı Azerbaycan Bulvarı’nda gözaltına alırken, kaldığı rezidansı da tespit ederek baskın yaptı. Ekipler, evde rütbeleri üzerine takılı asker üniforması ve kurusıkı tabanca ele geçirdi. Şahsın, bilişim yoluyla hırsızlık suçundan kaydının olduğu tespit edildi. Yakalanan şüpheli Turgay A.'nın (29) kendisini üsteğmen olarak tanıttığı, üniforma ile dolaşarak tanıştığı şahısları dolandırdığı ortaya çıktı. Sahte üsteğmenin ikisi bayan 5 vatandaşı borç para isteme ve iş bulma vaadiyle 12 bin TL dolandırdığı öğrenildi.

“SİZE İŞ BULURUM” DEDİ, DOLANDIRDI!

Vatandaşlar sahte üsteğmenin kendilerine, “Görevli olduğum askeriyede çevrem var, size iş ayarlarım” dediği, karşılığında para aldığı iddia edildi. Dolandırılan vatandaşlar, şikayetçi oldu. Vatandaşlar, “Çarşıda buluştuğumuzda üniforması ve silahı vardı, komutan olduğuna inandığımız için arkadaş olduk, borç para verdik. Bize iş bulacağını söylediği için para verdik” dedi.

Gözaltına alınan şüphelinin bekar olduğu, yakın zamanda il dışından Kahramanmaraş'a gelip Hayrullah Mahallesi’nde bulunan rezidansı kiraladığı ortaya çıktı.

BİRİNİ KANTİN GÖREVLİSİ, DİĞERİNİ TEMİZLİKÇİ OLARAK ALACAĞINI SÖYLEDİ!

Şüpheli ifadesinde, internette tanıştığı bir bayana kendisini üsteğmen olarak tanıttığını ve askeriye kantin görevlisi olarak işe alabileceğini belirterek bin 500 TL, internette tanıştığı bir başka bayana ise ‘seni askeriyeye temizlikçi olarak alabilirim’ diyerek bin 400 TL parasını aldığını itiraf etti. Şahıs, ünvan gaspı kapsamında nitelikli dolandırıcılık suçundan Adliyeye sevk edilirken, işlemlerin ardından tutuklandı.

Sahte üsteğmen, Aksu Cezaevi’ne teslim edildi.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz