Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Düğünlerde ve Asker uğurlamalarında silahla havaya ateş etme olaylarına karşı tedbirler devam ediyor.

DÜĞÜN SAHİPLERİNE UYARI

Gün içinde düzenlenecek düğünlerin sorumluları polis merkezlerine çağrılarak uyulması gereken kurallar yazılı olarak imzalatılıyor. Uyarı yaşında "Yapılacak eğlencelerde silahla ateş etmek, havai fişek atmak ve gürültü yapmak, araç kornaları ile klakson çalmak, yolu kapatmak " gibi konuların kesinlikle yasak olduğu, aksi yönde davrananlara adlı ve idari işlem yapılacağı bildirildi

DÜĞÜNLERE SİVİL POLİS

Her düğün ve asker uğurlama etkinliğine sivil polisler gönderilerek kurallara uymayanlar suçüstü yakalandı.

SİLAHLA ATEŞ EDENLERE CEZA YAĞDI

Son 1 hafta içerisinde silahla ateş ederken suçüstü yakalanan 22 kişiye işlem yapıldı. 12 kurusıkı tabanca, 10 adet av tüfeği ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Silahla ateş eden kişilere "Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Düşürmek " suçundan adlı işlem yapıldı. 32 kişiye gürültü yaparak çevreyi rahatsız etmekten Kabahatler kanunu kapsamında adlı işlem yapıldı. Kurallara uymayan 80 motosikletlere ceza yazılırken, 40 motosiklet trafikten men edildi.

DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Sivil ve resmi polis ekipleri tarafından denetimlerin devam ettiği bildirilirken. Emniyet görevlileri, mutlu günlerin acıya dönüşmemesi için düğün sahiplerinin ve katılanların bu tip olumsuz hareket edenleri uyarmaları için duyarlılık beklediklerini belirttiler. Denetimler sayesinde her ne kadar olumsuz davranışlarda azalma görülse de, ortak bir bilinç kazandırılması gerektiği vurgulandı.

Haber: Serdar Koska

Editör: Mahmut Beyaz