Kent trafiğinin rahatlaması, halkın ulaşımını daha kolay sağlaması ve trafiğin sağlıklı, akıcı bir hal alabilmesi için mesai farkı gözetmeksizin gece, gündüz çalışan Kahramanmaraş Trafik, Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle son zamanlarda vatandaşlar için adeta bir çile haline dönüşen abartı egzozlar için düğmeye bastı. Bu kapsamda resmi ekiplerle mücadelesini sürdürerek, gerekli tüm uygulamaları yapan Trafik Şube Müdürlüğü, bunun yanında abartı egzozla daha sıkı mücadele edebilmek için sivil ekipleri de devreye girdirdi. Abartı egzoz ihbarlarının sık geldiği güzergahlarda dolaşan sivil trafik ekipleri, abartı egzoz taktıran sürücüleri tespit edip, mücadelede daha etkin bir rol üstleniyor.

Konuyla ilgili Manşet Gazetesi Muhabiri Emre Akkış’a özel açıklamalarda bulunan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, abartı egzozdan kentteki hemen hemen tüm vatandaşların muzdarip olduğunu söyledi. Gecenin 10’unda, 11’inde, 1’inde sık sık vatandaşlardan, “2 yaşındaki çocuğum korktu, yataktan fırladı. 70 yaşındaki annem uyuyamadı” şeklinde çeşitli ihbarların geldiğini anlatan Doğan, konu ile ilgili henüz 4-5 ay önce Emniyet Genel Müdürlüğü’nün göndermiş olduğu genelgenin caydırıcılığı arttırdığını belirtti. “Abartı egzoz dediğimiz bu sistem gizli bir düğmeyle araca yerleştirilip, o düğmeye basma yöntemiyle aktif hale getiriliyor, kapatmayla ise pasif hale getiriliyordu. Dolayısıyla resmi ekibi gören abartı egzozlu aracın sürücüsü resmi ekibe yaklaştığında bu sistemi bir düğme ile kapatarak, normal egzozlu araçmış gibi resmi ekibin yanından geçiyordu” diyen Doğan, sivil ekipler sayesinde bu durumu aştıklarını ve son 25 günde 60’ın üzerinde araçta abartılı egzoz tespit ederek ceza-i işlem uyguladıklarını kaydetti. Ayrıca Doğan, yasaklanan cam filmi, kullanılması gereken alternatif yollar ve uyulması gereken kurallarla ilgili de uyarılarda bulundu.

VATANDAŞ DERT YANIYOR”
Doğan, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevine geleli yaklaşık bir ay oldu. Kahramanmaraş’taki trafik sorunu üzerine incelemeler yaptık. Bu sorunları irdelediğimizde iki önemli başlık ön plana çıkıyor. Birincisi merkezi bölgedeki Trabzon Caddesi, Yeni Hükümet Caddesi ve Azerbaycan Bulvarı gibi ana artellerdeki çift sıra parklardır. Bu çift sıra parklar trafik akımını oldukça yavaşlatıyor. İkincisi ise herkesin muzdarip olduğu modifiye edilmiş, abartı egzoz dediğimiz gürültü çıkaran araçlardır. Bunlardan hemen hemen tüm vatandaşlarımız muzdarip durumda. Gecenin 10’unda, 11’inde, 1’inde “2 yaşındaki çocuğum korktu, yataktan fırladı. 70 yaşındaki annem uyuyamadı” şeklinde ihbarlar geliyor. Vatandaşlar bu konuda dert yanıyor. Bu konuya Kahramanmaraş’ta çözüm bulunmasını isteyen birçok vatandaşlarımız oldu. İlk geldiğimizde zaten bunun da bir problem olduğunu görmüştük. Yani abartı egzoz ile ilgili ihbar sayımız çok.”

GÜNDE ONLARCA İHBAR GELİYOR”
Abartı egzozlarla alakalı bir günde onlarca vatandaştan ihbar aldıklarını ifade eden Doğan, “Günde onlarca vatandaşımızdan ihbar geliyor. Özellikle 155 Polis İmdat Hattı’na gelen ihbarların önemli bir kısmını genel trafik ihbarları oluşturuyor. Genel trafik ihbarlarında da hatalı parklar ve abartı egzozlar büyük bir yer kaplıyor” dedi.

EGM’DEN ELİMİZİ GÜÇLENDİRECEK BİR TALİMAT GELDİ”
Emniyet Genel Müdürlüğü’nden abartı egzozla ilgili caydırıcılığı arttıran bir genelgenin gönderildiğini söyleyen Doğan, sözlerinin devamında genelgenin içeriğini anlattı. Doğan, “Abartı egzoz kullanımı ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden (EGM) elimizi güçlendirecek bir talimat geldi. Normalde abartı egzoza 206 TL ceza-i işlem uygulanıp, bırakılıyordu. Ama Emniyet Genel Müdürlüğümüzün bundan 4-5 ay önce gönderdiği genelge de bu tip abartı egzoz araçlara ceza yazılmasının yanı sıra Ek/40 dediğimiz Uygunsuzluk Tespit Tutanağı tutularak, aracın bağlanması, taktırdığı uygun egzozun söktürülüp muayene sokulduktan sonra serbest bırakılması talimatı geldi. Öncelikle bu emir bu konudaki mücadelemizi bir hayli arttırdı ve caydırıcı oldu. Sadece 206 TL ceza uygulanıp bırakılmanın caydırıcı etkisiyle bu tip bir uygulamanın caydırıcı etkisi daha fazla oldu. Çünkü böyle bir uygulamada abartı egzoz taktıran sürücüye yaklaşık 750-800 TL’lik bir masrafı oluyor. Doğal olarak bu da caydırıcı oluyor” şeklinde konuştu.

SÜRÜCÜLERİN KURNAZLIĞI POLİSLERİN GÖZÜNDEN KAÇMADI
Sürücülerin araçlarına taktırdığı abartı egzozun kurnaz bir yönteminin olduğunu dile getiren Doğan, şöyle konuştu: “Abartı egzoz için kontrol noktalarında resmi trafik ekiplerimiz uygulama yapıyordu. Abartı egzoz dediğimiz bu sistem gizli bir düğmeyle araca yerleştirilip, o düğmeye basma yöntemiyle aktif hale getiriliyor, kapatmayla ise pasif hale getiriliyordu. Dolayısıyla resmi ekibi gören abartı egzozlu aracın sürücüsü resmi ekibe yaklaştığında bu sistemi bir düğme ile kapatarak, normal egzozlu araçmış gibi resmi ekibin yanından geçiyordu. Haliyle resmi ekiplerimizin de bunu fark etmesi biraz zor oluyordu. Bunun üzerine bizde sivil ekiplerimizi devreye girdirdik. Sivil ekiplerimiz takip ve dinleme görevi yapıyorlar. Sivil ekiplerimiz, abartılı egzozlarla alakalı ihbarın yoğun geldiği bölgelerde ana güzergahlarda camları açık bir şekilde geziyorlar. Ekipler sivil olduğu için abartı egzozlu araçların sürücüsü ekiplerimizi fark edemiyor ve sistemi kapatmaya gerek duymadan ekibimizin yanından egzozunu açarak geçiyor. Bunun üzerine sivil ekibimiz bu aracı tespit ediyor ve resmi ekibimize yönü bildiriyor. Resmi ekibimizde bu aracı durdurarak, gereken ceza-i işlemi uyguluyor. Bu uygulamaya yaklaşık bir ay önce başladık ve faydasını da oldukça gördük. Yaklaşık 25 gün içerisinde 60’ın üzerinde abartı egzozlu aracı aldık ve otoparka çektik. Bu sayı gerçekten iyi bir sayı.”

UYGULAMALARA DEVAM
Uygulamalara devam edileceğini belirten Doğan, sözlerinin devamında şunları söyledi: “Abartı egzozla mücadeleye Kahramanmaraş trafiğinde önemli bir sorun haline dönüştüğü için el attık. Ama her vatandaşımızın da bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. Bundan muzdarip olanların çok olduğunu görüyoruz. Trafik Şube olarak bizden öncelikli beklentinin bununla mücadele olduğunun farkındayız. Bundan dolayı da bu işin takibini özellikle sivil ekiplerimizin katkısıyla yapacağız. Tabii bunun yanında resmi trafik ekiplerimiz uygulamalara devam ediyor.”

EGZOZCU ESNAFLARIYLA GÖRÜŞÜLDÜ
Sanayide abartı egzozları takan egzozcu esnaflarıyla görüşüldüğünü ve esnafların artık bu gibi egzozları takmayacağını kaydeden Doğan, bu konuda esnaflara güvendiklerinin altını çizdi. Doğan, “Abartı egzozla mücadele de tek unsurun aracına abartı egzoz taktıran şoförler olmadığı ve ayrıca bunun bir piyasasının olduğunun farkındayız. İl Emniyet Müdür Yardımcımızın, Asayiş Şube Müdürlüğümüzün organizesinde Trafik Şube Müdürlüğü olarak sanayideki egzozcu esnafımızı topladık. Onlara bu durumun hukuki boyutunu anlattık. Yani taktıkları bir abartı egzoz o taktıkları bir gence yakalanınca ne kadara mal oluyor? Bunun trafik kanunundaki karşılığı nedir? Çevre kanunundaki karşılığı nedir? Bunlardan bahsettik, bilgilendirdik ve evinde rahatsız olan bir çocuğun, yaşlı bir hastanın normal bir vatandaşın vicdani sorumluluğunun o egzozu bağırtarak geçen şoförde olduğu kadar bunu bilerek araca takan esnafımızda da olacağını, bu konuda kendilerinden duyarlılık beklediğimizi söyledik. Onlarda sağ olsunlar bize söz verdiler. Yaptıkları işin sadece parasal bir amaç olmadığını, bu konuda bugüne kadar taktıklarını ama en azından yaptığımız toplantıdan sonra takmayacaklarını, son olarak gelecek talepleri de geri çevireceklerini söylediler. Bizde onlara inanıyoruz ve güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

KAZALARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU KAVŞAKLARDA OLUYOR”
Kentte gerçekleşen maddi hasarlı yada yaralamalı trafik kazalarının büyük çoğunluğunun kavşaklarda olduğuna dikkat çeken Doğan, “Kahramanmaraş’taki trafik kazalarına baktığımızda daha çok kavşaklarda yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar olduğunu görüyoruz. Dönel kavşakların kullanımı ile ilgili kavşağın kendi içerisinde uyarı levhaları var. Öncelikle vatandaşlarımız bu dönel kavşaklara geldiklerinde oradaki levhalara uysunlar. En ana unsuru da kavşak içerisindeki araca yol versinler. Kavşak içerisindeki araca yol verip, kavşak içindeki sirkülasyonu sağlayınca dönel kavşaklarda ışık olmadan otomatik olarak sistemin işlediğini görüyoruz” diye konuştu.

SAĞA VE SOLA DÖNÜŞ KURALLARINA RİAYET EDİLMELİ”
Kahramanmaraş’ta sağa ve sola dönüş kurallarıyla ilgili bir sıkıntının olduğunu ve sürücülerin bu hususa dikkat etmeleri gerektiğine vurgu yapan Doğan, şunları dedi: “Bunun haricinde sağa ve sola dönüş kurallarının ihlali biraz ön planda. Sola dönecek aracımızın önceden kendisini sol şeride yanaştırarak, sinyalini verip sola dönmesi gerekiyor. Sağ şeritteyken birden sola dönülmemesi gibi sola ve sağa dönüş kuralları var. Bunlara da riayet edilmesi gerekiyor. Tabii bununla ilgili Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu Karamanlı Kavşağı’ndan sonra Çukurova Kavşağı inşaatı başladı. Vatandaşlarımıza alternatif güzergahları ilettik. Zaten elektrik bilgilendirme billboardlarında da bu devamlı geçiyor. Vatandaşlarımız sabah ve akşam yoğunluklarında bu alternatif güzergahlara ağırlık verirlerse birkaç ay sürecek inşaattan sonra en azından Şekerdere trafiğinin biraz daha rahatlayacağını düşünüyoruz.”

SÜRÜCÜLERE CAM FİLMİ UYARISI!
Doğan, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Cam filmi 26 Ekim 2016 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Araçların, İmal, Montaj, Tadilatı ile ilgili yönetmelikte Ek/15 olarak konulan bir maddeyle belli standartları taşıyan cam filminin serbest olacağı belirtilmişti. Ancak en son 21 Ekim 2017’de tekrar çıkarılan bir düzenlemeyle bundan vazgeçildi. Karayolları Trafik Yönetmeliği’nin 63. Maddesi halen geçerli. Şu anda sürücülerimiz bu cam filminin yasak olduğunu bilsinler. Zaten bizde uygulamalarınızda sürücülerimizi cam filmi konusunda uyarıyoruz.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz