Olay Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu İlçesi sınırları içerisinde bulunan Yeni Sanayi Sitesi’nde bir inşaatta sabah saatlerinde meydana geldi. Sanayi Sitesi 34. Çarşı’da bir iş yerinin inşaatının ikinci katına beton dökülürken, inşaatın tavanı çöktü. İnşaatın alt katında bulunan 7 işçi beton parçaları ve molozların arasında kaldı. İhbarlar sonrası olay yerine sevk edilen AFAD, İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri, yaralı işçileri molozların arasından çıkararak kentteki hastanelere kaldırdı. Göçükte ağır şekilde yaralanan Ali Topuz (47), hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, görgü tanıkları Yusuf Topuz’un da göçük altında kaldığından şüphelendiklerini söyledi. Böylelikle ikinci kez arama kurtarma çalışmaları başlarken, uzun süren arama çalışmaları sonrası göçük altında kaldığı tahmin edilen kayıp işçinin de cansız bedenine ulaşıldı. Göçükte hayatını kaybeden iki işçinin de aynı aileye mensup olduğu öğrenildi.

UZUN SÜREN ARAMA ÇALIŞMALARI SONRASINDA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI!

Sabah saatlerinde meydana gelen göçükte ilk olarak AFAD, İtfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından 6 işçi yaralı olarak çıkarılmıştı. Göçükten ağır yaralı olarak çıkan Ali Topuz, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayata dönderilemedi. Bu esnada inşaata çalışan Yusuf Topuz’un aracının inşaatın ilerisinde park halinde olduğu ve elbiselerinin de inşaatın içerisinde bulunduğu yönünde görgü tanıklarının beyanda bulunmasının ardından, şüphe üzerine bir kez daha arama kurtarma çalışmaları başladı. Göçükte kaldığından şüphelenilen Yusuf Topuz’un cansız bedeni uzun süren arama kurtarma çalışmaları sonrasında bulundu. Akrabalarının ve işçi arkadaşlarının feryatlarıyla göçükten çıkarılan Yusuf Topuz, morga kaldırılmak üzere hastaneye götürüldü. Topuz’un götürülmesinin ardından ise inşaat sahibi ile Topuz’un tanıdıkları arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışma polis ekiplerinin müdahalesi ile sona erdi.

ÖLÜ VE YARALILARIN İSİMLERİ ÖĞRENİLDİ!

Beton dökümü sırasında meydana gelen göçükte, Ali Topuz (47), Yusuf Topuz, Yusuf Köse (34) Hüseyin Gül (53), Ramazan Kar (59), Ahmet Üzüm (47) ve Mustafa Şeker (51) yaralandı. Yaralılardan Ali Topuz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, aynı aileden olduğu öğrenilen Yusuf Topuz’un cansız bedeni ise uzun süren çalışmalar sonrası bulundu.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz