Kahramanmaraş'ta Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) akademisyen ve memurlarında aralarında bulunduğu 23 sanık hakkındaki "silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan 17 sayfalık iddianamede, terör örgütünün sembolü olarak kullandığı 1 dolarla ilgili ilginç savunmalarına yer verildi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla Başsavcılıkça hazırlanan iddianame 2. Ağır Ceza Mahkemesine "silahlı terör örgütüne üye olma" 19'u tutuklu 23 sanık hakkındaki iddianame hazırlandı. KSÜ'de Tıbbı Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığında Profesör olan M.G. evinde bulunan 1 dolarla ilgili olarak yurt dışına gittiğinde ihtiyat olarak bulunduğunu iddia etti.

AMERİKAN DOLARI İLE HAYIR İŞLERİ

Hakkında çıkan adliye imamı olduğu yönündeki söylentilerin asılsız olduğunu ileri süren, M.G, "17-25 Aralık sürecinden önce oğlunu Rabia Arıkan, Kahramenkent gibi bu örgüte ait okullara birer yıllığına gittiğini, evindeki aramada bulunan D serisi 1 Amerikan dolarını yurt dışına konferanslara giderken harcamak üzere ihtiyat olarak yanında bulundurduğunu, yine aramada bulunan 187 bin TL tutarındaki paranın, Kahramanmaraş Müftülüğü bilgisinde yapılacak olan kız yurdu inşaatı parası olduğunu, kendisinin adliye imamı yönündeki söylentiler çıkarıldığını, bunun asılsız olduğunu." belirtti.

CAMİ YARDIMI BAHANESİ

KSÜ'de teknisyen olarak görev yapan R.K. gözaltına alındığı zaman evinde yapılan aramada ele geçirilen 1 Amerikan doları ile ilgili olarak "Barbaros Hayrettin Paşa Cami Yaptırma ve Yaşatma derneğinin yaklaşık 6 yıldır başkanlık yaptığı, en son yaklaşık 7-8 ay önce Ufuk Sağlıksen Sendikasına üye olduğunu, bu sendikaya üyeliğinin bir süre sonra kadro değişikliği dolayı re'sen düştüğünü, ikametinde yapılan aramada bulunan 1 Amerikan dolarının Fetullah Gülen'in dağıttığı 1 dolarla ilgisi olmadığını, cami yardımlarını kendisinin toplaması ve makbuz kesmesi dolayısıyla bakiye kalan ve eve götürdüğü bozuk paralardan biri olabileceğini, örgüt üyeliği suçlamasını da kabul etmediğini." kaydetti.

SUÇU ÇOCUKLARINA ATTILAR

  KSÜ'de Adli Tıp Uzmanı olan R.K. kızını FETÖ terör örgütüne yakın olan Rabia Arıkan Okulunda okuduğu hatırlatarak, "evinde televizyon sehpasının bulunduğu yerde yapılan aramada ele geçen 1 adet FETÖ elebaşı F. Gülen'e ait vaiz CD'sinden bilgisinin bulunmadığını, çocuklarına bunun okuldan verilmiş ve diğer oyun CD'leri arasına karışmış olabileceğini, asla bu CD'yi dinlemediklerini, örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmediğini." ifade etti.  KSÜ'de Tıp Fakültesinde öğretim üyesi olan O.B, kızının FETÖ terör örgütüne yakın olan Ali Kenger Fen Lisesine gönderdiğini ve evinde yapılan aramada ele geçirilen Terör Örgütü ele başı tarafından yazılan "Yenileme Cehdi" isimli kitapla ilgili yaptığı savunmada, "15 temmuz darbe girişiminden sonra okulun bağlı olduğu terör örgütü olduğuna kanaat getirdiğini, ayrıca diğer kızının 8. sınıfta Ali Kenger Fen Lisesine yüzde 50 burs kazandığını ve şu an halen orada eğitimine devam ettiğini, ancak darbe girişiminden sonra o okulun da kapatıldığını, evimde yapılan aramada Fetullah Gülen tarafından yazılmış 'Yenileme Cehdi' isimli bir kitap bulunduğunu, ancak bu kitabın muhtemelen Ali Kenger Fen Lisesi öğretmenlerinin büyük kızı D.S.B’e verdiği kitap olduğunu, ancak bu konuda emin olmadığını" belirtti.

Haber: Mahmut Beyaz

Editör: Mahmut Beyaz