Özellikle bu yıl tüm Türkiye’yi etkisi altına alan ve Kahramanmaraş’ta da oldukça etkili olmakla birlikte çeşitli yerlerde heyelan ve göçüklere sebep olan yağışlar hayatı olumsuz etkiliyor.

Yağışlardan hayatları olumsuz etkilenen ailelerden biri de Onikişubat İlçesi’ne bağlı Sarıgüzel Mahallesi’nde yaşayan Elmas ailesi oldu. Dün Whatsapp ihbar hattımıza gelen bir görüntü yürek sızlatırken, Sarıgüzel Mahallesi’nde yaşayan İlknur Elmas 3 çocuğuyla birlikte yağışlar nedeniyle yıkık olan evinden mahrum kaldı.

“GEÇİCİ OLARAK KOMŞULARIMIZA SIĞINDIK”
Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 40 yıllık ahşaptan yapılmış ev, son günlerde yağan yağmurlara daha fazla dayanamayarak bir bölümü çöktü. Bunun üzerine ev sahibi İlknur Elmas, 3 çocuğuyla beraber kış ortasında dışarı kaldı. Maddi durumları iyi olmadığı gerekçesiyle eşinin şehir dışında çalıştığını ifade eden Elmas, “Şu anda çocuklarımla beraber çok zor durumdayız. Evimiz yağmurlardan fazlaca zarar gördü ve yıkıklar oluştu. Bu durumda ben ve çocuklarım daha fazla evde kalamadık ve geçici olarak komşularımıza sığındık. Eşim şehir dışında çalışıyor. Oda burada yok. Daha önce evimin yıkılma tehlikesi olduğu gerekçesiyle gerekli yerlere müracaatta bulundum ancak hiçbir sonuç alamadım. Ben devlet büyüklerimizden yardım talep ediyorum” dedi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz