Kahramanmaraş’ta 2 yıl önce başları sert cisimle parçalanarak öldürüldükten sonra üzerlerine benzin dökülerek yakılan 73 yaşındaki Emine ile 75 yaşındaki Ali Demir çiftinin define cinayetine kurban gittiği öğrenildi.
Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesi'ne bağlı Çınarpınar Mahallesi'nde 18 Kasım 2014 yılında başları sert cisimle parçalanarak öldürüldükten sonra üzerlerine benzin dökülerek yakılan 73 yaşındaki Emine ile 75 yaşındaki Ali Demir çiftinin define cinayetine kurban gittiği ortaya çıktı. Cinayetlerin aydınlatılması için harekete geçen Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü, Emine ve Ali Demir cinayetlerinin aydınlatılması için bünyesinde 10 kişilik özel cinayet ekibi oluşturuldu. Yüzlerce kişiyle görüşerek delil toplayan özel ekip 1'i kadın 5 kişiyi gözaltına aldı, cinayeti işlediği belirlenen 1 kişi de aranıyor. Aynı zamanda özel ekip, olayın meydana geldiği hafta içerisinde öldürülen Ali Demir'in olay yerine 1 kilometre uzaklıkta bulunan kardeşi İsmail Demir'e ait tarlada define arandığını belirleyerek Duran K'nın DNA'sına ulaştı.
MEKTUPLU CİNAYET
Ekipler, defineyi arayan kişilerin bulunması için çalışma başlarken, olaydan 1 hafta sonra öldürülen Ali Demir'in taziyelerin kabul edildiği evin penceresine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce zarf içerisinde mektup bırakıldı. Özel ekip, cinayetin detaylı şekilde anlatıldığı ve yaşlı çifti öldürenlerin mahallede yaşayan kişiler olduğu iddia edilen mektubu yazan kişinin bulunması için çok sayıda kişinin el yazı örneğini aldı. Mektupta yazılan ve cinayeti işledikleri iddia edilen kişilerin olayla ilgili olmadığını saptayan ekipler, define aranan tarladan alınan bazı kaya parçalarının da altın atölyelerine götürülerek altın maden olup olmadığının araştırıldığını saptadı. Öldürülerek yakılan Ali Demir'in de zaman zaman defineci grubuyla görüştüğünü de belirleyen polisler, mektubu yazan kişinin define arayan grubunda başındaki kişi olan Ahmet K.'nın Kahramanmaraş'ta oturan yeğeni 37 yaşındaki Melek O. olduğunu saptadı.
'BİRDEN FAZLA KİŞİYİ TASARLAYARAK VE CANAVARCA HİSLERLE ÖLDÜRME'
Polisler tarafından evinde gözaltına alınan Melek O., ifadesinde dayısı Ahmet K.'nın altın madeni bulunduğunu düşündükleri kapağının bir gün sonra yerinde olmadığını fark ettikleri ve tartışmak için gittiği Ali Demir ile eşi Emine Demir'i öldürdüğünü bu sırada yanında bulunan diğer kişilerin de kaçtığını anlattığı öğrenildi. Dayısının kanlı elbiselerini yıkadığını anlatan Melek O., onun talebiyle parmak izi çıkmaması için de eldiven kullanarak cinayeti başkalarının üzerine yıkmak için mektup yazdığını itiraf etti. Melek O.'nun ifadesiyle soruşturmayı derinleştiren özel ekip, Kahramanmaraş'ta yaptığı eş zamanlı operasyonla define arayan grupta yer alan ve olay yerinde DNA'sı bulunan Duran K. ile Murat Y., Ali A. ve Bekir V.'yi gözaltına aldı. Cinayeti işlediği belirlenen Ahmet K.'ya ulaşamayan ekipler, bu 4 şüpheliyi de sorguya aldı. Şüpheliler, ifadelerinde define aranan tarlada altın olduğu düşünülen kapak bulduklarını ve kapağın bir gün sonra yerinde olmadığının fark edilmesi Ahmet K.'nın evine gittiği Ali Demir ile tartıştığını ve çiftin öldürüldüğünü anlattı. Define amacıyla kazı yaptıklarını kabul eden ancak cinayeti reddeden şüpheliler, olay anında evden kaçtıklarını söyledikleri öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 1'i kadın 5 şüpheli, yoğun güvenlik önlemleri arasında Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 'Birden fazla kişiyi tasarlayarak ve canavarca hislerle öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi.
KATİL ZANLISI ARANIYOR
Yaşlı çifti öldürüp benzin dökerek yaktığı gerekçesiyle Ahmet K. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ahmet K.'nın 2001 yılında Muğla'da yine define kazısı sırasında tartıştığı Bekir Kabaağıl'ı balyozla kafasını ezerek öldürdüğü ve bu suçtan uzun süre ceza yattığı, hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası da bulunduğu ortaya çıktı.
Haber: Mahmut Beyaz
Editör: Mahmut Beyaz