Olay, bugün öğle saatlerinde Ulucami altında bulunan bir işyerinde meydana geldi. Olay işyerinin güvenlik kamerasına da yansıdı. Görüntülerde, zabıta memurları ve işyeri sahibinin önce tokalaştığı ve bir süre konuştuğu görülürken devamında ise arbede çıktığı görülüyor. Görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılırken, zabıta memuru Ercan O’nun esnaftan şikâyetçi olduğu ortaya çıktı. Olayın kaldırımda bulunan engelli geçişine esnafın duba bırakmasından kaynaklandığı öğrenildi.

 DÜKKANIN İÇERİSİNDEN ÇIKTI VE TEKRAR BANA SALDIRDI

 Emniyete giderek durumdan şikâyetçi olan zabıta memuru Ercan O., “Kurtuluş Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan iletişim sektöründe faaliyet gösteren iş yerine ait reklam dubasını kaldırım üzerinde bulunan engelli yoluna bıraktığı için, iş yeri sahibi olan Ali T.’ye uyarılarda bulunarak bu dubayı engelli yolundan kaldırmasını söylemiştik. Kaldırım işgal denetimi yaptığımız sırada iş yerine ait dubanın yine kaldırım üzerinde bulunan engelli yolunda olduğunu gördük. Yanımda bulunan mesai arkadaşım ile birlikte işyerine girdik, Selam verdim. Beni kahvaltıya davet etti. Bende işim olduğunu söyleyerek teşekkür ettim. Dubanın olmaması gereken yerde olduğunu ve engelli yolunu işgal ettiklerini söyledim. Şahıs bize agresif bir tutum sergiledi ve dubayı kaldırmayacağını söyledi. Biz aynı uyarıyı tekrarlayınca ayağa kalktı ve tartışma başlatmaya yönelik hareketler yaptı. Görevimizi yaptığımızı ısrarla vurgularken o aynı tutumunu devam ettirdi ve bu arada hep beraber dükkândan çıktık, dükkân önünde bizlere karşı saldırgan fiillerde bulunan şahıs ani bir hareket ile dükkânın içerisine girip bir şey aldı ama ne olduğunu göremedim. Dükkânın içerisinde bulunan birkaç kişi elinde ki cismi geri aldı. Dükkânın içerisinden çıktı ve tekrar bana saldırdı. Üzerimde bulunan üniformanın ceketi sağ koltuk altı bölgesinden yırtıldı.  Araya orada bulunanlar girdi ve şahsı tuttular. Tutmamış olsalar beni daha fazla darp edecekti. Bu arada şahıs bana karşı “seni kötü yaparım, seni burada zabıta olarak çalıştırmam” gibi cümleler sarf etti.”

"Burası Türk Cumhuriyeti, zabıta cumhuriyeti değil”

Yaşadıkları olay sonrası hastaneden darp raporu alan ve emniyete suç duyurusunda bulunan işletme sahibi esnaf Ali T., “Sabah zabıtalarımız ile üzücü bir olay yaşadık. Biz sabah saatlerinde personelimiz ile kahvaltı yapar iken, iki zabıta memuru gelerek vergi levhamı sordu. Bende soframıza buyur ettim. Vergi levhamı defaten isteyerek ceza yazacağını söyledi. Neden? diye sorduğumda dışarıda dubadan dolayı olduğunu söyledi. Bende bunun üzerine arkadaşlarla dışarı çıktık. Çevredeki esnafları örnek göstererek bana neden ceza kesildiği sordum. ‘Böyle bir adaletsizlik olur mu' dedim. Tartışmamızda ne hakaret ne de başka bir olay var. Bunun üzerine arkadaş bana saldırdı. Aynı anda vurarak boğazımı sıktı. Hastaneden darp raporumu da aldım şikayetçi de oldum. Yargı sürecini başlatacağım şu saatten sonra. Burası Türk Cumhuriyeti, zabıta cumhuriyeti değil” dedi.

Editör: Mahmut Beyaz