Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafikte huzur ve güveni sağlayabilmek adına uygulamalarına devam ediyor. Emniyet kemeri, ışık ihlali ve seyir halindeyken cep telefonuyla konuşma gibi ihlalleri havadan ‘drone’ ile takip eden ve kurallara uymayan sürücülere denetim noktasında ceza-i işlem uygulayan polis ekipleri, böylece teknolojinin imkânlarından da faydalanmış oluyor. Yapılan dronelu denetimle ilgili bilgi veren Bölge Trafik ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Çimen, amaçlarının vatandaşlara ceza yazmak değil, kural ihlallerini önlemek olduğunu söyledi.

HEM ŞEHİRLERARASI YOLLARDA HEM DE ŞEHİR MERKEZLERİNDE YAPILIYOR
Dronelu denetimlerin hava şartlarının güzel olduğu dönemlerde hem şehirlerarası yollarda hem de şehir merkezlerinde yapıldığını ifade eden Çimen, “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün talimatlarıyla verilen periyodik tarihlerde şehirlerarası yollarda ve şehir merkezlerinde dronelarla denetim gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda trafiğin yoğun olduğu çeşitli noktalarda dronelu uygulamalarımız başladı. Drone ile yapılan denetimlerde hava şartlarının dronenin uçuşu için uygun olması gerekmektedir. Bununla ilgili dronelerin hava şartlarında müsait olması durumda dronelarımızla daha önce de belirttiğim gibi şehirlerarası yollarımızda, şehir merkezlerimizde ve trafiğin yoğun olduğu noktalarda uygulama yapıyoruz. Yapılan uygulamalarda genellikle şerit ihlalleri, kırmızı ışık ihlalleri, emniyet kemeri takmama, telefonla görüşme gibi kriterlere bakılıyor” ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİNİN İMKÂNLARINDAN FAYDALANIYORUZ”
“Tabii teknolojinin gelişmesiyle beraber emniyet teşkilatımız da bu gelişiminde faydalanıyor” diyen Çimen, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Bu bağlamda teknolojinin her türlü imkânlarından faydalanmak suretiyle dronelu denetimlerimize başladık. Tabii buradaki esas nokta vatandaşlarımıza ceza yazmak değil, algılanan yakalanma riski olgusunu en üst seviyede tutmak. Bununla ilgili bugün drone uygulaması yapılıyor. Amacımız vatandaşlara ceza yazmak değil, kural ihlallerini önlemektir. Herkesi trafik kurallarına uymaya davet ediyorum.”

Haber: Emre Akkış/Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz