Olay, Azerbaycan Bulvarı Arçelik Durağında meydana geldi. İddiaya göre 63 yaşındaki Burhan Çokyaşar, emekli maaşını çekerek Derepazarı’ndan alışveriş yaptı. Alışveriş sonrası otobüs durağına gelen Çokyaşar, Arçelik durağında toplu taşıma otobüsüne bindi. Otobüs bir süre ilerledikten sonra parasının olmadığını fark eden Çokyaşar, neye uğradığını şaşırdı. Bu esnada otobüs ise Ulucami durağına geldi ve iki kişi otobüsten inerek kaçmaya başladı. Parasının ise bu iki şahıs tarafından çalındığını fark eden Çokyaşar, otobüsten inerek şahısların peşine düştü. Bu arada polis ekiplerine de telefonla haber veren Çokyaşar, uzun kovalama sonrası Kapalı Çarşı civarında şahısları gözden kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri verilen eşkâl doğrultusunda şahısların yakalanması yönünde çalışma başlattı. Polis şimdi bin 200 TL’yi çalan iki kişiyi arıyor.

ŞAHIS KAMERAMIZA BÖYLE TAKILDI

Olayı gerçekleştirdiği iddia edilen şahıslardan biri ise kameramıza böyle takıldı. Kanlıdere köprüsü civarında kovalamaca sonrası kaçan 35 yaşlarında ki şahıslardan biri muhabir Meliha Şeyda Akçakale’nin takibi sonucu kameramıza kaçış anı bu şekilde yansıdı.

BU ŞAHISLARIN BULUNMASINI İSTİYORUM”

Parasını çaldırdığını iddia eden Burhan Çokyaşar, şahısların biran önce bulunmasını istedi. Çokyaşar, yaşadığı olayı şu şekilde anlattı: “Maaşımı yeni çekmiştim. Derepazarı’ndan sebzelik eşya aldım. Otobüs durağına gelip otobüse bindim. Önde iki kişi oturuyordu biri kalktı, gelen oturdu sonrasında oda tekrar kalkıp yanımda durdu. Bana değiyor sandım. Sonrasında baktım param yanımda değil. Ulucami durağına geldiğimde otobüsten indiler. Bende otobüsten inip arkasından koştum. Yetişemedim. Peşini bırakmadım. İki kişilerdi. Birisi İş bankasının oradan araya kaçtı. Diğerini ise buldum. Peşinden koştum. Kanlı dere köprüsünün oraya kaçtı. Yaşlı halimle yakalayamadım. Sonrasında durumu fark eden vatandaşlar bağırdı ama Kapalı Çarşıda kalabalığın arasına girerek gözden kayboldu. Geçimim zaten bu emekli maaşıyla sağlıyorum. Polis ekiplerimizden bu şahısların bulunmasını bekliyorum.”

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz