Olay, öğle saatlerinde Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine bağlı Fatih Mahallesi’nde meydana geldi. Vatandaşların ihbarını degerlendiren Türkoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri,

şüpheli 3 kadının ikametlerin kapısını kontrol ettikleri ve bir ikametin kapısını açmaya çalışırken, ev sahibi bayanla yüz yüze geldikten sonra kaçmaya başladıkları ihbarını aldı. Suçüstü kaçarken yakalanan üç kadın, kovalamaca sonundan polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüpheli kadınların  Osmaniye’den geldikleri, evden hırsızlık suçundan defalarca yakalandıkları ve toplamda benzer suçlardan 32 suç kayıtlarının olduğu tespit edildi. Yakalanan kadınların 10 hırsızlık kaydı olan 32 yaşındaki Cankız Y., 15 adet hırsızlık kaydı olan 29 yaşındaki Deniz Y., 7 adet hırsızlık kaydı olan 24 yaşındaki Cansu Y. olduğu öğrenildi. Şüpheliler sorgunun ardından Adliye’ye sevk edildi.

"KAPILARI ÇEKİP GİTMEYİN, KİLİTLEYİN"

Öte yandan Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin gezici hırsızlık şebekelerine yönelik önleyici, caydırıcı ve engelleyici uygulamalara devam ettiği aktarıldı. Uyarıda bulunan emniyet yetkilileri, bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli kadınların hırsızlık amaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğini kaydetti. Kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılması halinde basit yöntemlerle kolayca açılabileceğini aktaran yetkililer, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dili düşürülüp birkaç saniyede hırsızların içeriye girdiklerini en iyi yöntemin komşuya bile gidilse kapının kilitlenmesi olduğunu ifade etti.

DİLENCİ VE BOHÇACILARA DİKKAT!!

Yetkililer, kapılara gelen dilenci ve bohçacıların kendilerine bu süsü vererek, keşif yapıp hırsızlık yaptıklarını, yapılan araştırmada yüzde 90'ının hırsızlık suç kayıtları olduğu, vatandaşların bu kişileri mutlaka görür görmez polise ihbar etmesini, ihbar eden vatandaşların kimlik bilgilerinin gizli tutulduğu ifade edildi.

(Haber: Burhan Karagöz)

Editör: Mahmut Beyaz