Kahramanmaraş’ta Onikişubat ve Dulkadiroğlu kaymakamlıkları bünyesinde oluşturulan Vefa Destek Grubu, koronavirüs salgını sebebiyle evlerinden dışarı çıkması yasaklanan 65 yaş üstü ve kronik hrahatsızlığı bulunan vatandaşların en büyük yardımcısı oluyor.

İçişleri Bakanlığı’nın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlara yönelik sokağa çıkma kısıtlamasının uygulamaya geçtiği 22 Mart’tan itibaren çalışmalarına başlayan Vefa Sosyal Destek Grubu, 65 yaş ve üstünün ilaçtan gıdaya tüm ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Din görevlisinden emniyet mensuplarına kadar birçok kurum ve kuruluştan temsilcilerin yer aldığı Vefa Sosyal Destek Grubu’nun üyeleri, market, manav ve eczane gibi ihtiyaçları karşılayarak teslim ederken, bir nevi devletin ‘vefa’ göstergesi oluyor. Kahramanmaraş’ın Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçesinde görev yapan Vefa Sosyal Destek Grubu üyesi emniyet mensupları da evden çıkamayan vatandaşların emekli maaş ve promosyon ödemeleri dolayısıyla gün boyu talepler doğrultusunda PTT ve bankalardan maaşlarını çekerek teslim etti. Yaşlı vatandaşların polis ekiplerine ve devlete binbir duayı birden ettiği anlar kameralara yansıdı.

“GÖREVLİ OLMAYAN KİŞİLERE YETKİ VERMESİNLER”

Emekliler için ay başı olan 1 Nisan dolayısıyla maaş çekme işlemleri ise  Vefa Sosyal Destek Grubu üyesi emniyet mensuplarına düştü. Sabah saatlerinde Dulkadiroğlu İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz’ün koordinasyonunda Çocuk Şube Müdürlüğü’nde toplanan polis ekipleri ilk olarak yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler aldı. Gürbüz’ün konuşmasının ardından ekipler kentin dört bir yanına dağılarak evden çıkamayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların maaşlarını çekerek geri teslim etti.

Polis ekipleri göreve çıkmadan önce bilgilendirme yapan İlçe Emniyet Müdürü Arif Gürbüz, emniyet mensupları olarak virüs salgınının yayılmasının önlemek adına çalışmalar yaptıklarını belirterek, uyarılarda bulundu. Gürbüz, “Malumunuz dünyada COVİD-19 denilen koronavirüs salgını hızla yayılmakta. Bununla ilgili oluşturulan Vefa Destek Grubu’na biz de İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak destek veriyoruz. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın banka, elektrik, doğalgaz ve su gibi işlemleriyle ilgili Kaymakamlığımız tarafından yetkilendirme verilen arkadaşlarız vasıtasıyla evlerinden çıkmadan ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bugün de özellikle maaş günü olması sebebiyle yoğun bir talep vardı. Arkadaşlarımız Vefa Destek Grubu elbiseleriyle ve görevli olduğuna dair personel kimlik kartı ile bir de polis kimlik kartı ile talepler doğrultsunda halkımızın hizmetinde. Bütün vatandaşlarımız arkadaşlarımıza güvenebilirler ancak diğer ilgisiz, görevli olmayan kimselere kesinlikle yetki vermesinler. O kişiler zaten bankadan işlem yapamazlar” dedi.

“HAREKETLİLİK HASTALIĞI ARTIRIYOR”

Amaçlarının sosyal izolasyonu sağlamak ve hastalığın yayılmasını önlemek olduğunu anlatan Gürbüz, “Bu arkadaşlarımız, ihtiyaç sahibi insanların dışarı çıkmaması için ve diğer insanlarımızla ilgili de hükümetimin aldığı tedbir kararları doğrultusunda çalışacak. Valiliğimizin ve kaymakamlığımızın aldığı kararlar var, kesinlikle sokakta iki kişi bir arada olmayacak, toplu şekilde bulunmayacaklar. Bu gibi durumlar hastalığın seri bir şekilde yayılmasına sebep oluyor. Bu konuda da tüm vatandaşlarımız ceza-i işleme maruz kalmamak için mutlaka ve mutlaka zorunlu olmadığı halde dışarı çıkmasın. Hareketlilik hastalığı artırıyor, en sağlam ve güvenli yer evlerimiz şuan da. Biz görevimiz dolayısıyla vatandaşlarımıza en iyi hizmeti yapmak için sahadayız Emniyet Müdürlüğü ekipleri olarak” ifadelerini kullandı.

“YARDIMCI OLMAK BİZLERİ DE DUYGULANDIRIYOR”

Büyüklere yardımcı olmanın kendilerini de duygulandırdığını dile getiren Gürbüz, “Büyüklerimize, ihtiyaç sahibi kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımıza yardımcı olabilmek bizleri de duygulandırıyor ama keşke herkes kendi ihtiyacını giderebilse fakat bu sorumluluk gerektiriyor. Biz de bu sorumluluğu üstlendik, elimizden geldiğince bize düşen görevleri en iyi şekilde yapacağız” şeklinde konuştu.

Gürbüz’ün konuşmasının ardından ekipler aldıkları yetki tutanaklarıyla vatandaşların ihtiyaçlarını karşıladı.

POLİSLER EVDEN ÇIKMAMALARI İÇİN UYARDI!

Haber ekibimiz de polis ekipleriyle talepte bulunan vatandaşları ziyaret etti. Polis memuru Fatih Yiğit, maaşını çekebilmek için talepte bulunan Güllü Serin’i ziyaret etti. Serin’e, “Kahramanmaraş Vefa Grubu’ndan geliyoruz, maaşını alabilmek için yardım istemişsiniz. Biz kimliğinizi alacağız, ayrıca maaşınızı çekebilmemiz için yetki vereceksiniz, maaşını çekip geleceğiz ve size takdim edeceğiz” dedikten sonra yetki alan Fatih Yiğit, sonrasında maaşı çekebilmek için PTT’ye gitti. Güllü Serin’in maaş günü olmaması dolayısıyla maaş çekilmezken, Güllü Serin’e maaşını 4 Nisan’da çekeceğinin bilgisi yine Fatih Yiğit tarafından verildi.

Yiğit kimliği tekrar teslim ederken Serin’e evden çıkmaması yönünde uyarılarda bulundu. Polis memuru Yigit, “Güllü teyze biz PTT Şubesine gittik, sizin maaşınız ve yardımlarınızı 4 Nisan’da alabilecekmişsiniz. Biz 4 Nisan’da tekrar geleceğiz, sizden kimliğinizi tekrar alacağız, maaşınızı çekip size teslim edeceğiz. Biliyorsunuz virüs nedeniyle evde durmanız gerekiyor, lütfen evden dışarı çıkmayın. Bu tip ihtiyaçlarınız olduğunda telefonla 155’i arayarak yardım isteyebilirsiniz. Biz Polis Teşkilatı olarak sizin emrinizdeyiz, ne ihtiyacınız varsa biz gelip karşılayacağız” dedi.

“ALLAH DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN”

Güllü Serin ise polislerin kendisine yaklaşımından ve destek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek teşekkür etti. Serin, “Maaşımın günü gelmediği için çekememişler ama Allah onlardan ve devletimizden razı olsun. Bizim dışarı çıkmamamız sağlığımız açısından çok önemli, dışarı çıkmıyoruz. Polis çocuklarımızın bize yardımcı olması bizleri duygulandırdı. Herkesten Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz