Edinilen bilgiye göre, olay dün Dulkadiroğlu İlçesi Menderes Mahallesi’nde bulunan motosiklet tamircisinde meydana geldi. Motosiklet tamircisi olan Hasan G., iki şahsın kedisine bıçak çektiğini ve hurda olarak aldığı plakasız motosikleti zorla islediklerini, vermeyince boğazına bıçak dayayarak motosikleti gasp edip kaçtıklarını polise ihbar etti. Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ismini tespit ettiği iki sabıkalı şahsı yakalamak için harekete geçti. Olaydan sonra gasp ettikleri motosiklet ile iki ayrı hırsızlık olayına da karışan iki şüpheli Emniyet Müdürlüğüne bağlı yaya devriye olarak görev yapan bekçiler tarafından motosiklet üzerinde kaçmakta iken yakalandı. Şüpheliler gasp edilen motosiklet ile yakalanırken, üzerlerinden bıçak da ele geçirildi.


ŞÜPHELİLER SUÇ MAKİNASI 
Yakalanan şüphelilerden 18 yaşındaki Yaşar Z.'nin hırsızlık, yaralama, gasp gibi suçlardan 23 suç kaydının olduğu, 18 yaşındaki Enes B'nin ise hırsızlık, yaralama, gasp ve görevli memura mukavemet gibi suçlardan 51 adet suç kaydı olduğu belirlendi. 
Son gasp olayında tamircinin boğazına bıçağı dayayan şüphelinin Enes B. olduğu, son birkaç yıl içinde onlarca kişiyi bıçakla yaraladığı belirlendi. Aynı şahıs olan Enes B.'nin 2 hafta önce parkta kavga ettiği bir şahsı yaralamış, kendisine müdahale eden çarşı mahalle bekçisini ayağından yaralamış, sevk edildiği mahkemece adli kontrol ile serbest kalmıştı.
TUTUKLANDILAR 
Son karıştıkları gasp ve sonrasındaki hırsızlık olayları ile ilgili Adliye’ye sevk edilen şüpheliler gasp ve hırsızlık suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. Cezaevi öncesi Yörükselim Devlet Hastanesine doktor raporu için getirilen iki şüpheliden biri olan Enes B., çıkışta kendini görüntüleyen gazetecilere, ‘Çekinde memleket yakışıklı görsün’ diyerek pişkinliğin bu kadarı da pest dedirtti.

Editör: Mahmut Beyaz