Emniyetten alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ta genellikle geç saatlerde park halinde duran motosikletlerin kilitlerini kesmek suretiyle çalan ve daha sonra suç şebekesinin lideri olduğu iddia edilen A.Y. isimli şahsa 100 TL karşılığında satan motosiklet hırsızları, polisin yaptığı operasyon sonucu yakalandı. Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri uzun süre yaptığı hummalı çalışmalarda motosiklet çalıp, satarak rant elde ettiğini saptadığı A.B. (14), S.N. (15), H.K. (34), A.K. (36) ve suç şebekesi lideri olduğu iddia edilen A.Y.’yi (30), sabah saatlerinde eş zamanlı olarak 5 ayrı adrese düzenlediği operasyonla gözaltına aldı. Şüpheli A.Y.’nin küçük çocuklara motosiklet çaldırtarak Onikişubat, Dönüklü, Fatmalı, Kurtlar mahallesinin sakinlerine 600 ila 900 TL arasında sattığı iddia edildi. Yapılan operasyon sonucunda satın aldıkları ve kapılarının önünde duran motosikletlerin çalıntı olduğunu öğrenen mahalle sakinleri şaşkınlık yaşadı. Emniyetten yapılan uyarıda ise vatandaşların 2’nci el motosiklet veya otomobil alırken dikkatli olmaları ve ruhsat sahibini görmeden vatandaşların herhangi bir satış işlemini gerçekleştirmemesini istedi.

POLİS BENİ ARAYINCA ŞAŞKINLIK YAŞADIM’
3 yıl önce motosikleti çalınan Halil Alakoç, şunları söyledi: “Motorum yaklaşık 3 yıl kadar önce apartmanın içerisinden çalınmıştı. Kendi çabalarım sonucu bir şey elde edemedim ama sağ olsun devletimiz, polisimiz bu hırsızların her an peşindeydi. Polisler beni önceki gün akşam 21.00 sularında aradı ve motorumu bulduklarını söyledi. Bunun üzerine de büyük bir heyecanla karakola geldim. Bana motorumun bulunduğunu, suçluların ise yakalandığını söylediler. Bu hırsızlığı yapan genç insanların bu yaptıkları şeyden dönmeleri lazım, hayatlarını karartmamaları lazım. Ekonomik değeri 500 ila bin TL arasında olan bu motorlar için kişiler hayatlarını karatıyorlar. Sabıkalanıyorlar ve sicil sahibi oluyorlar. Bu yaptıkları hareketlerden uzak durmalarını temenni ediyorum çünkü devletimizin eli uzun muhakkak ki işlenen bir suçun er yâda geç cezası olur.”

MOTORUMUN ÇALINDIĞINI GEÇEN HAFTA ÖĞRENDİM’
Bir başka motosikleti çalınan Mehmet Güngör ise şunları kaydetti: “Motorumun çalındığını geçen hafta öğrendim. Polis ekiplerine de konu hakkında bilgiyi verdik. Hummalı bir çalışma ile bir hafta gibi kısa bir sürede polis ekipleri sağ olsun motorumu buldular. Emniyet güçlerimize, devletimize çok teşekkür ediyorum.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz