Kahramanmaraş Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince Merkez Dulkadiroğlu İlçesi Karacasu Karaziyaret mahallesinde bir işyerinde meydana gelen hırsızlık olayı ile ilgili araştırma yapıldı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri hırsızları kıs kıvrak yakaladı. Kamera görüntülerinden yüzü maskeli iki şahsın demir kesme makası ile işyerinin asma kilidini kırıp hırsızlık yaptıkları belirlendi. Girdikleri işyerinden 13 adet akıllı telefon, 6 adet markalı saat ve 470 TL para çalan maskeli iki hırsızı polis ekipleri, kıyafet eşkâlinden yola çıkarak kimliklerini tespit etti. Kimlikleri tespit edilen şüpheliler Arif K. (20) ve S.M.(15) polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı.

YENİ YAŞAM HEVESİYLE YAPMIŞLAR

Yapılan sorguda hırsızlık olayını itiraf eden şüphelilerin İstanbul’a gitmek ve iş bulup çalışarak yeni bir yaşam hevesiyle hırsızlık yaptıkları, çaldıkları malzemeleri satarak elde edecekleri parayla yola çıkmayı düşündükleri belirlendi. İstanbul’a gitmek üzere 2 adet otobüs bileti de alan şüphelilerin,  dikkat çekmesin diye çaldıkları telefon ve saatleri hayvan dışkısının altına poşetle gömdükleri, topraktan tek tek çıkartarak satıp paraya çevirmeye çalıştıkları tespit edildi.

Her iki şüphelinin de daha önce sabıkası olamadığı anlaşılırken, polis ekipleri gömülü olan çalıntı 13 adet telefon ve 6 adet kol saatini topraktan çıkartarak mağdur olan işyeri sahibine teslim etti.

Editör: Mahmut Beyaz