Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalara yönelik önemli adım atılmıştı. Yapılan düzenleme ile araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamaları, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa ilk geçiş hakkını vermesi kararına uymak zorunda bırakılmıştı.

İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edilmesi kapsamında hem Türkiye genelinde hem de Kahramanmaraş’ta ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla tanıtım yapılmıştı. Yapılan tanıtım ve farkındalık yaratıcı faaliyetlere bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraş Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde umuma açık olan mekânlarda vatandaşları yaya önceliği konusunda bilgilendirdi.

2 BİN 255 KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan,  “Emniyet Genel Müdürlüğümüzün 2018 yılında yürüttüğü “Trafik Kazalarını Önleme Planı” ile hazırlanan eğitim planı kapsamında İlimizde Bulunan umuma açık yerlerden Kafeterya, Lokanta, cay ocağı ve Kıraathanelerde Vatandaşlarımıza yönelik trafik eğitimi verilmektedir. Emniyet kemerinin kullanımı, seyir halinde cep telefonu ile konuşmanın sakıncalarının yanında 2019 yılında çeşitli etkinlikler ile farkındalığı yapılan Yaya Önceliği konularında Eğitim Büroda görevli polislerimiz vatandaşlarımızı sıkmadan 3–5 dakika bilgilendirme broşürleri ile birlikte il merkezinde 95 umuma açık yer ziyaret edilmiş, 2 bin 255 kişiye bilgilendirme yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz