Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler en sıkı şekilde uygulanmaya devam ediyor. Kentin giriş-çıkışlarında ve birçok merkezde ekipler denetimlerini sürdürürken, onca duyuru ve bilgilendirmelere rağmen bazı vatandaşlar sorumsuz bir şekilde sokaklarda geziyor. Tabi sorumsuzca gezen kişilere de yasaların izin verdiği ölçüde ceza-i işlemler yapılıyor.

Trabzon Caddesi’nde ekiplerin denetimine işte o sorumsuz vatandaşlardan birisi takıldı. Sosyal mesafe kuralına uymamasının yanı sıra 14 yaşındaki kızının sokağa çıkma yasağı bulunmasına rağmen kitap alma bahanesiyle dışarı çıktığını belirten N.E., polislerin kimlik istemesi üzerine zorluk çıkardı. Uzun süre polislere kimliğini vermekte direnen N.E., kesilen cezanın yanlış olduğunu belirterek, ‘Korona mıdır nedir, para soymak için yapılan bir uygulama bu. Devlet sokağa çıkma yasağı veriyorsa çocukların kitaplarını da eve gönderecek’ ifadelerini kullandı.

“BEN GEZECEĞİM, GÖRDÜĞÜNÜZ YERDE CEZA DA YAZABİLİRSİNİZ”

Hakaretler sonrası polislerin kamerayla kendisini kayıt altına aldığını fark eden sorumsuz kadın, polislere ‘Onları silin kimliğimi vereyim’ diye de şart koştu. Polislerin, ‘Evinizin yakınında kitapçı yok muydu’ sorusu üzerine kitapçı olmadığını ve Binevler’den geldiğini belirten N.E’ye, direnmesine rağmen 392 TL para cezası kesildi.

Kimliğini verdikten sonra da, ‘Ben gezeceğim, gördüğünüz yerde ceza da yazabilirsiniz. Bunu haberlerde de göreyim bakın neler oluyor’ diyen N.E., sonrasında ise basın mensuplarına hakaretler yağdırdı.

Basın mensuplarına da, ‘Kafanı dağıtırım senin, sıkıysa bunu haber çıkart. Hala çekiyor, neden tepki vermiyorsunuz gerizekalı’ dedi.

Hakarete uğrayan polis ekipleri ve basın mensupları kadından şikayetçi olmazken, giderken bile hakaret etmeye devam etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz