Genellikle internette "acil satılık araç" ilan sahiplerini hedef alan 3 şüpheli nefes kesen operasyon ile yakalandı. Vatandaşı noter satışı sonrası oyalayarak parayı vermeden kaçan şüphelilerin  Mardin'den 3 minibüs, Gaziantep'ten 1 minibüs ve otomobili aynı yöntemle dolandırdıkları ortaya çıktı.  
 Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü  Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro ekipleri, 
bir vatandaşın telefonla arayarak dolandırıldığını ihbar  istemesi ile operasyon için harekete geçti. 
İddiaya göre dolandırıcılık olayı şöyle gelişti;

Osmaniye ilinde bulunan dolandırıcılık şüphelisi şahıslar, bir internet sitesi ( sahibinden.com)   üzerinden, Mardin ilindeki Acil satılık ilan başlıklı 47 plakalı Volkswagen Transporter aracını ilana koyarak satmaya çalışan Metin A. isinli  vatandaşı arayarak ırtibat kurdu. Şüpheli şahıslar hedef araç sahibini kandırmaya devam ederek sözde  Kahramanmaraş'ta market işlettiklerini ve işlerinin yoğunluğundan dolayı Mardin iline gidemeyeceklerini  belirtti. Şüpheliler Metin A'dan aracı Kahramanmaraş'a getirmesini, Aracı getirdiği takdirde satmak istediği fiyata alabileceklerini, kendilerine acilen böyle bir araç gerektiğini belirtti.  Bu yolla aracı Mardin'den Kahramanmaraş'a getirtmek isteyen şüpheliler, 500 TL kapora göndererek araç sahibinin tam olarak güvenini kazandı.
 Osmaniye'den çıkarak Kahramanmaraş'a gelen şüpheliler, Mardin ilinden gelerek aracını satmak isteyen kişiyle Kahramanmaraş'ta buluştu. Şüpheli şahıslar, direkt satış işlemleri için notere yöneldiklerinde, noterde satış işlemini yaparak paranın iş yerinde olduğunu, beraber giderek parayı vereceklerini belirtti. Şahıslar Noterde satış işlemlerini gerceklestirden sonra hep birlikte noterden çıkarak Gaziantep çevre yoluna doğru yöneldi. Gaziantep yolu üzerinde aracı durdururdurarak ve araçtan İlk önce aracını satan şahsın inmesini sağladıkları ve şahıs araçtan iner inmez araçla hızlı bir şekilde aracı da alarak kaçtıkları ortaya çıktı. Araç devrini Uğur Y. üzerine yaptıran şahısar anlaşma fiyatı olan 44 bin tl yi vermeden kaçtı. 
Olayın ardından mağdur vatandaş dolandırıldığını anlayarak hemen polisi aradı durumu bildirdi.
Kahramanmaraş polisi de seri şekilde hareket ederek,  şehir giriş çıkışlarında plaka tanıma sistemini incelerek aracın kaçırıldığı istikameti belirledi. Polis 
Acil satılık firsatçılarını Nurdağ  ilçesinde aracı bir galeriye satmaya çalışırlarken suçüstü yakaladı. Yakalanan Uğur Y.(20),Ferhat K.(29) ve Ali B. (30) isimli şahıslar suçu itiraf etti.  
Şahısların 2017  ve 2018 yıllarında çevre illerde 5 tane aracı yine aynı yöntemle dolandırdıkları ortaya çıktı

Haber:Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz