Onikişubat İlçesi Dadağlı Mahallesinde 16 Ağustos tarihinde yolu karşıdan karşıya geçmeye çalışan 85 yaşındaki bir kişiye araç çarparak ölümüne sebep olmuştu. Olay sonrası kayıplara karışan araç ve sürücü Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince adete filmlere konu olacak cinsten bulundu.

73 GÜN İNCELEME YAPTILAR

Kaza sonrası harekete geçen jandarma ekipleri, kaza sonrası araç parçalarını delil torbasına koyarak incelemeye aldı. Adaletin yerini bulması için çalışan ekipler, ilk önce Oto sanayine giderek parçanın hangi araca ait olduğunu buldular. Renault Toros marka araca ait olduğunun tespit edilmesinin ardından kazanın olduğu mahallelerde bu markalı araç sayısı çıkartıldı.

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Kaç adet araç olduğunun öğrenilmesinin ardından dar alan çalışmasına giren jandarma ekipleri araç sahiplerinin ne iş yaptığını çıkardı. Buradan hareket eden ekipler, aracın tamir ettirildiği atölyeyi de tespit etti. Burada kamera görüntüleri izleyen ekipler, zanlının 28 yaşındaki Ramazan Ö., olduğunu tespit etti.

ZANLI TESPİT EDİLDİ, ADALET YERİNİ BULDU

73 gün sonra mutlu sona ulaşan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri ve Onikişubat İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri operasyon için düğmeye bastı. Zanlının oto sanayi sitesinde çalıştığını belirleyen ekipler, iş yerine operasyon düzenledi. İşlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen Ramazan Ö, adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz