Edinilen bilgilere göre 28 Kasım perşembe günü gerçekleşen olayda fabrika, anlaştığı nakliye firmasına Gaziantep'teki bir adrese teslim edilmek üzere 350 bin lira değerinde 1693 takım metal mutfak eşyası teslim etti. 51 plakalı bir TIR'a yüklenen malzemeler Gaziantep'e ulaştırılmadı. Dolandırıldıklarını anlayan fabrika sahibinin ihbarı üzerine çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, nakliye sözleşmesinde kullanılan kimlikler ile TIR'ın plakasının sahte olduğunu belirledi.

Şüphelileri yakalamak için çalışma başlatan polis, güzergah üzerindeki tüm güvenlik ve MOBESE kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde, 63 plakalı bir TIR'ın göğsündeki bardak ve peçetelerin aynısının malzemelerin yüklendiği 51 plakalı TIR'da da olduğunu fark etti. Detaylı incelemede TIR'ın gerçek plakasının 63 olduğunu, ayrıca 63 plakalı bir otomobilin de TIR ile birlikte hareket etiğini saptayan polis, dolandırıcıların izini Şanlıurfa'da buldu.

Şanlıurfa polisi ile birlikte 7 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler;  İsmail T. (31), Davut T. (32) ve Hasan Y.'yi (27) gözaltına aldı. Metal mutfak malzemeleri ile TIR a bir depoda ele geçirildi. Kahramanmaraş'a getirilen şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Haber: Burhan Karagöz

Editör: Mahmut Beyaz