Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da geleceğin teminatı çocukların ve gençlerin güvenliği için “Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması (1)” adlı huzur operasyonu yapıldı. Kahramanmaraş merkez ve bütün ilçelerinde yapılan operasyonlarda özellikle okul çevreleri, umuma açık yerler, park ve bahçeler didik aranırken, buralarda bulunan vatandaşlarda kontrol edildi.

2 BİN 455 ŞAHIS SORGULANDI, 15 ARANAN BULUNDU!

122 polis ekibi ve 467 emniyet personelinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda, 2 bin 455 şahıs sorgulanırken, 152 okul servisi kontrol edildi. 6 servis aracına 4 bin 314 TL ceza verilirken, diğer 231 araçta kontrol edildi. Uygulamada, 18 araca 2 bin 133 TL ceza kesilirken, 1 araçta trafikten men edildi. Kafeler, elektronik oyun salonları, internet salonları, park bahçeler, sokak araları, şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde yapılan aramada değişik suçlardan aranan 10 şahıs ve infaz hükümlerince aranan 5 şahıs olmak üzere 15 şahıs yakalandı. Ayrıca operasyon kapsamında 446 işyeri kontrol edildi.

261 YABANCI ŞANIS İNCELENDİ

Huzur operasyonunda yabancı şahıslara yönelik olarak yapılan çalışmalarda 261 şahıs incelenirken, kimliksiz ve kayıtsız olduğu tespit edilen 21 yabancı şahıs kayıt altına alındı. Ayrıca, 6 şahsa kabahatler kanununa aykırı davranmaktan 744 TL idari para cezası verilirken, 3 şahıs ise üzerinden kesici ve delici alet ele geçirilmesi sebebiyle men edildi.

(Haber: Hakan Aydın)

Editör: Mahmut Beyaz