Okul öncesi ,birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf öğrencileri için ilk ders zili bugün çalıyor. Okul bahçeleri yine çocuk sesleriyle şenlenecek.

Tabi ki en büyük heyecan ve mutlululuğu ,her zaman olduğu gibi mini mini birler ve velileri yaşayacak.

Çevreme baktığımda içinde merak,korku,kaygı gibi farklı duyguları bir arada yaşayan insanlar görüyorum.

Yaz tatili döneminden beri okul ve öğretmeni belirleme ile 1.sınıfa başlama zamanı konularında akıllarında gel-gitler yaşayan ebeveynlerin kafaları oldukça karışıktı.

Okul ve öğretmen belirleme işi artık geride kaldı.Fakat bazı veliler okul yaşı konusunda hala çelişkiler yaşıyor.Bu hassas çizginin önemini anlamayan ebeveynlere bir tavsiyem var:

Çocuğun okulunu sevmesinde ve sağlıklı bir öğrencilik hayatı geçirmesinde okula başlama yaşı çok önemlidir.Belirleyici olan akademik ve duygusal olgunluktur.

Açıkçası 72 ay altı çocukların birinci sınıfa başlamasını uygun görmüyorum.Araştırmalarda bunu kanıtlıyor...

60-66 aylıkların akademik ve psikomotor gelişimlerinde diğer çocuklara göre çok geri kaldıklarını, çocukların derste oturmadığını, 6 ders saatini kaldıramadığını gösteriyor.

Çocuklarımıza kıymayalım!..

İleriye dönük eğitim hayatlarını karartmayalım!..

Eğitim yaşamı boyunca zorlanacağına,kendini başarısız hissedeceğine,bir yıl sonra okula adım atsınlar.Bir yıl daha oynasınlar,hayal kursunlar!..

Anne- babalar dikkat!..

Sınıf öğretmeninizin uyarılarını dikkate alın!..

Hala geç kalmış sayılmazsınız.Yasalara göre 66 ayını dolduranlar ilkokula başlayabiliyor. Ancak gelişimlerini tamamlamayan çocukların dilekçe ya da raporla başlangıç yaşını geciktirmek mümkün.

Sonuçta hayat boyu olumsuzluklarla karşılacak olan sizler olacaksınız.