Bir kitap fuarını da tamamladık,olacaktı olmayacaktı tartışmalarının ardından bu güne geldik.Kitapların esenliği altında sayılı günler geçirmenin mutluluğu bir  yıl boyunca bize  yeter.

Geniş bir alanda temiz ,düzenli ,itinalı hazırlanmış standlarda yüzlerce kitapla birlikte olmak büyük bir ayrıcalık.Dünden yarına dünya hazinelerine sahip olmak ne büyük bir mutluluk.Milattan önce yaşayan bir yazarla günümüz yazarının aynı masa üstünde olması bana zamanın ezeliliğini ebediliğini hatırlatır her vakit.Sokrates ile Nihat Yalcının yan yana durması ne büyük bir heyecan ,ölümsüzlüğe ulaşmanın yollarından bire de bu  olsa gerek.

Kitap fuarında neler oldu neler bitti?

Ömer Erdem,Kenan Çağan,Dursun Ali Tökel,İsmail Kıllıoğlu,Köksal Alver,Bünyamin Günal,Turan Karataş,Mehmet Aycı ,Osman Sarı gibi yazarlarımızın söyleşileri proğramlara yansıdı  yazarlarımız  ilgiyle takip edildi.

Yazarlarımızın kendilerine ayrılan bölümlerde kitaplarını imzalamaları okurlarıyla sohbette bulunması kültürün güzellikleri açısından görülmeye değerdi.

Kitapların büyük çoğunlukla çocuk yayınlarından olmasını epeydir düşünürdüm acaba bu alan da bir boşluk mu vardı?Evet anladığım kadarıyla çocuk kitaplarında eksikliğimiz vardı bu durum yeni ,yeni doldurulmaya çalışılıyor.

Fuar da Türkiye de isim yapmış ya da bu uğraşı da olan Maraşlı yazarların biraz daha fazla olmasını isterdim genel tema iyi olmakla birlikte Maraş ta eser vererek yaşayan yazarlara görsel temalarda daha   fazla yer verilmiş olsaydı daha şık olurdu.