‘Tevazu, samimiyet, gayret ile önce Millet, önce Memleket’ sloganı ile toplanan AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme toplantısı 5-6 ve 7 Ekim tarihlerinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı kampta; 2019 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde iktidar partisinin uygulayacağı yol haritasının ana hatları el alınarak belirlendi. Kampta, yerel seçimlerle ilgili izlenecek olan stratejiler belirlendi.

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere büyükşehirlerde gösterilecek belediye başkan adayları ile mevcut başkanlara yönelik ‘devam’ ya da ‘tamam’ denecek isimler de değerlendirildi. Öncelikle; yola devam edilecek isimlerin önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Böylece; parti içi adaylık yarışının, başkanına ‘tamam’ denecek yerlerde yaşanması amaçlanıyor.

Kızılcahamam kampı geride kaldığına göre; diğer yerlerin yanı sıra; Kahramanmaraş’ta da önümüzdeki günlerde adaylık yarışı için kılıçların çekilmeye başlanması bekleniyor. İnşallah; bu yarış ‘Kahramanmaraş’ ortak paydasında olur. İftira ve hakaret dolu, ‘çamur at izi kalsın’ mantığı ile ‘belden aşağı’ bir yarışı ise kesinlikle istemiyoruz. Tekrar hatırlatalım: “Kim kazar derin kuyu, kendi düşer yüzün kuyu.” (AK Parti’nin son Kahramanmaraş il kongresini unutmayalım.)

EKONOMİ RAYINA OTURUYOR

Geçen ki yazımızda; “Gelecek yılın Mart ayında yapılacak yerel seçimler için siyaset gündemi bir türlü ısınmıyor. AK Parti’nin muhalefetten ziyade ekonomiye dikkat etmesinin gerekliliği üzerinde durulurken, adaylardan çok; ‘Dolar, Euro ve pahalılığın’ konuşulduğu bir seçim ortamı yaşandığı takdirde sandıktan sürpriz sonuçlar çıkabilir.” demiştik.

AK Parti Hükümetinin ilk sırasında doğal olarak; ‘sarsılan ekonomik dengeleri yeniden rayına oturtmak’ bulunuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, milletvekillerine yaptığı sunumda ekonomide dengelenme sürecinin başladığını söyledi.

AK Parti 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda milletvekillerine basına kapalı bir sunum yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin kamu borcunun milli gelire oranı 28 olduğunu, bu oranın gelişmekte olan ülkelerde yüzde 49, OECD ülkelerinin ortalamasının ise yüzde 111 olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin kamu borçluluk oranında gayet iyi seviyede olduğunu belirten Bakan Albayrak, hane halkı borcunun Türkiye'de milli gelire oranının yüzde 16, gelişmekte olan ülkeler ortalamasının yüzde 36, dünya ortalamasının ise yüzde 60 olduğunu söyledi. Son 2 aydır Türkiye'ye karşı spekülatif ataklardan bahseden Bakan Albayrak, bu ataklara karşı Türkiye'nin attığı adımları milletvekillerine anlattı. Bakan Albayrak, TL'yi güçlendirmek için atılan adımlar, sözleşmelerde TL'ye geçiş ve bankaları rahatlatmaya yönelik atılan adımlardan bahsetti. Son 2 aydır spekülatif adımlara karşı Türkiye'nin attığı etkili adımlar sayesinde Türkiye'nin 550 puana çıkan risk primlerinin 350 seviyesine düştüğünü kaydeden Bakan Albayrak, son yaşanan ekonomik soruna ilişkin ekonomide dengelenme sürecinin başladığını söyledi.

İnşallah; ekonomimizdeki dalgalanmalar son bulur da ülke olarak rahatlarız.

MAHÇİÇEK; "BİRİNCİ FAKTÖR EĞİTİMDİR"

Onikişubat Belediyesi ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 4 yıldır ortaklaşa hayata geçirilen “Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor” Projesi protokolü yenilendi. 4 yıllık süreçte yaklaşık 1 milyon 660 bin öğrenci kitap okuma oranına ulaştı.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının artırıldığı proje hakkında Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, şunları söyledi: “4 yıldan bu yana her sene en az 60 bin kitap aldık. Geçen sene 34 bin Safahat'ı bütün liselerimize dağıtık. Bu ülkeyi gelecekte iyi yerlere taşımak istiyorsanız, nitelikli insanlar yetiştireceksiniz. Nitelikli insanların yetişmesinde birinci faktör eğitimdir. Eğitim alanında çalışmalarımız devam edecektir. Bu önemli projede emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Eğitim camiamıza ve öğrencilerimize hayırlı, uğurlu ve faydalı olsun.”

“En büyük yatırım, insana yapılandır” sözünü hatırlatarak, Başkan Mahçiçek’i ‘eğitim’ konusunda ortaya koyduğu duyarlılıktan dolayı can-ı yürekten kutluyoruz.

HAYIRLI OLSUN: AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından “Ege Bölgesi İlleri Koordinatörlüğü” görevi verilen Kahramanmaraş Milletvekilimiz Av. Ahmet Özdemir’i tebrik ediyor; yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yeniden görüşmek dileği ile…