Dün Andırın heyecanlı, belki de gergin saatler yaşayacak, AK Parti ilçe başkanı belli olacaktı. Olmadı.

Oysa, AK Parti Kahramanmaraş teşkilatından gelen kongre takviminde, Andırın ilçesi dün kongreye gidecekti.

Gidemediler.

Zira, avuç kadar ilçede, başkanlık için 7 aday ‘bu yarışta ben de varım!’ demiş, kongre kilitlenmişti. Oysa, AK Partinin kongrelere giderken ilkesi şuydu, ‘tek aday…’

Olmadı…

*

Önce, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ile konuşan, anlaşan eski ilçe Başkanı Yunus Emre Dalkıran adaylıktan çekildiğini söyleyince, başkanlık yarışı neredeyse koskoca bir il’in kongresi havasına büründü.

Tabi ki kongreler dostluk ve şenlik havasında geçecekti. Tabi ki adaylar çıkacaktı, nihayetinde temayül denen hadise vardı. Üstelik ülkede demokrasi vardı ve herkesin aday olma hakkı bulunuyordu.

Adaylar giderler Ankara’ya, sorgu suale çekilirler, adaylar kendilerini anlatırlar, neden aday olduklarını söylerler, genel merkez de temayüle katılan 3 adaydan birini başkan adayı olarak lanse ederdi. Nihayetinde birer yarım saatlik değerlendirme sonrasında…

Olmadı…

Edilmedi…

*

Yunus Emre Dalkıran’ın adaylıktan kendi rızası ile vazgeçmesi üzerine, (belki de il başkanının çekil ısrarı üzerine) özellikle üç isim öne çıktı. Bunlardan biri; partiye senelerdir emeği geçen, sürekli sahada olan, partinin mutfağından gelen, ilçede sevilen ve sayılan, kurulduğu günden bu yana partinin çilesini çeken düzgün isim Adil Cantürk idi.

Abdulkadir Kayıran ismi, ilçede tutulan, sevilen ve düzgün bir isimdi. Başkanlığa yakışan kimseydi. Şimdiye kadar bir siyasi ve mesleki sabıkasına rastlamadı kimse. Özel hayatı da dahil.

Gazeteci arkadaşımız, değerli dostumuz İskender Zengin’i herkes bilir. Soyadı gibi gönlü ve sofrası zengin olan arkadaşımız da iddialı idi. Düzgün kişiliği, kariyeri, kendini ve partisini ifade yeteneği dört dörtlüktü.

Muhtemelen bu 3 isim, Çarşamba veya Perşembe günü yine mülakat için Ankara’ya çağrılacaklar. Görüntü öyle…

Ancak, Ankara’daki temayülden önce, yerel siyasetin marka değeri yüksek milletvekili sayın Ahmet Özdemir’in bu arkadaşlarımız ile birer kez daha oturup konuşacağını tahmin ediyoruz. Belik bugün, belki yarın…

Kısmet artık.

*

Tabi dün, aday çokluğu, bir isim üzerinde mutabakat kalınamayışı yüzünden kongre yapılamadı.

Muhtemelen 27 Eylül’e sarkacak gibi görünüyor.

Yine iddialı yazıyorum, başkan adayının belirlenmesinde, siyasette herkesin takdirini kazanan, adil ve isabetli karar vereceğine inandığımız sayın Ahmet Özdemir belirleyici olacak.

Tabi ki yol ve kader arkadaşlarının da fikrini alacak. Ama asıl karar merci O

Çünkü, yerel siyasete ayar veren, dizayn eden, karar verici özelliğini koruyan sayın Özdemir’in Andırın ilçemize yakışır, partiyi toparlayacak, küskünleri barıştıracak, ilçede çevresi olan, herkesle barışık yaşamayı bilen bir isim üzerinde karar vereceğine inancımız tam iken, şimdi bütün gözler bu ayın 27’sine çevrilmiş durumda.

*

27 Eylül’deki kongreden inşallah sular durulmuş, ilçe siyaseten huzura kavuşmuş olarak çıkılacak, seçilen arkadaşımız da layıkı ile partisini, ilçesini temsil edecek.

Biz, bu görevi başarı ile yürütecek, partisini, ilçesini temsil noktasında sıkıntı çekmeyecek olan adaya şimdiden başarılar diliyoruz.

Kısmet kimden yana ise, talih kuşu kimin başına konacak ise, şans kimin kapısını çalacak ise, hadi hayırlısı…