Ülke gündemi oldukça yoğun ve hareketli...Bir yanda Adnan Oktar Operasyonu bir yanda bedelli askerlik ...

Gerçekten baş döndüren gelişmeler yaşıyoruz. Birinci başlığım, Adnan Oktar ve örgütü...

Suç işleme dosyası oldukça kabarık...Davranış ve söylemleri ile toplumda her zaman eleştiriliyordu ama dokunulamayan bir derin güçtü.Şimdi bunun sırrı da çözüldü... Adnan Oktar ile Fetullahçı Terör Örgütü arasındaki bağlantılar gün yüzüne çıktı. Şikayet dosyaları yıllardır malum savcılar tarafından hasır altı edilmiş.

Sıradan biri yok karşımızda...Göz göre göre kültürümüzü ve dinimizi yozlaştırırken, bir taraftan da 2014 yılında 33. Derece Masonluk Büyük Üstat belgesi alan kişi ile karşı karşıyayız.

FETÖ’den sonra Adnan Oktar’ın da kimlere hizmet ettiği ortaya çıktı.İki örgütün de CIA ve MOSSAD ile bağlantıları araştırılıyor.Şimdiye kadar dokunulmamalarının sırrı da bu olsa gerek.

Gelelim bedelli askerlik olayına... Askerlik, her Türk erkeğinin yapması gereken bir yükümlülük...

Ama bir de rakamlara bakalım...

Askerlik çağı gelmiş olanların sayısı: 585.210.

Yoklama kaçağı sayısı: 570.422.

Bakaya: 56.947.

Firar: 5.772.

Askerliğini -öğrencilik dışında sebeplerle- ertelemiş olanlar: 2.930.279.

Askerliğini -öğrencilik nedeniyle erteleyenler: 1.885.438.

Şu an silah altında er :

360.869.

Önümüzdeki yıl silah altına alınması planlanan sayı :

345.933.

Türkiye’de bugün tam 5 buçuk milyon vatandaşın “askerlik sorunu” var.

Bunların sadece 350 bini askere alınabiliyor.

Türkiye’de 5 milyon insanın önünde askerlik bir “engel” olarak durduğu sürece, bedelli askerlik çıkarmak bir tercih değil bir zorunluluk hale geliyor.

Artık teknoloji çağındayız. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa gibi ülkelerin ordusu genel olarak profesyonel askerlerden oluşmaktadır.

Artı bizim kronik hale gelmiş terör sorunumuz var.Neredeyse ateş çemberi içindeyiz.Ulusal güvenliğimiz tehdit halindeyken, acemi erlerle teröristlerin karşısına çıkmak ne akla ne de vicdana sığar.Oyunu kuralına göre oynamaktan başka çaremiz yok.Son yıllarda teröre karşı başarılar bunun en güzel cevabı.

28 günlük askerlik olayına gelince...Ne kadar eleştirilse de ben doğru buluyorum. Her Türk genci kısa süreli olsa da asker kamuflajını ve postalını giymeli. ‘Peygamber ocağı’ havasını teneffüs etmeli;bu onuru yaşamalı.

Bir de teorik eğitimden bahsediliyor. Aksine 28 gün de olsa uygulamalı temel eğitim almalı diye düşünüyorum.Ders dinlemek ne kadar verimli olur, tartışılır.10 dakikadan sonra insanların dikkati dağılıyor. Bir eğitimci olarak, uygulama varken ders dinlemenin bir kazanım olacağına inanmıyorum.