24 Haziran erken seçimlerinde milletvekili olmak isteyen adayların aday adaylıklarını açıklamaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Yıllardır milletvekili veya belediye seçimlerinde özellikle Ak Parti’nin değişmez isimleri de yine sahneye çıktı.

Bunlara örnek verecek olursak Mehmet Sabancı, Murat Aras gibi isimler. Tabi ak partiden veya farklı partilerden aday adayı olan yeni isimler de var. Ahmet Özdemir, Bülent Meşe, M.Fatih Ceyhan, Cihat Sezal gibi önemli görevlerde halkın sevgisini kazanmış isimler. Tabi ki, halihazırda milletvekili olup da aday adaylığında bulunan vekillerde yok değil. Celalettin Güvenç, Uğur Dilipak ve İmran Kılıç bu isimlere örnek.

Şu anda iktidar partisinden 7 milletvekili ve Mhp’den bir milletvekili olarak toplamda 8 milletvekili ile meclis de temsil edilen Kahramanmaraş’ta ne yazık ki bazı isimler dışında diğer milletvekillerinden pek de bir icraat görmedik. Hatta içlerinde bir milletvekili var ki MHP milletvekilini, basının içinde olmama rağmen kendisini ne bir toplantıda gördüm, ne de duydum. İsmini bile sadece Cuma mesajlarında gördüğüm bu isim umarım tekrar aday olmaz. Ayrıca Cumhur İttifakı ile Ak Parti ve Mhp arasında sıcak rüzgarlar eserken Ak Parti gibi Mhp’nin de aday göstereceği kişilere fazlasıyla dikkat etmesi gerekiyor. Halkın içinden çıkmış, belirli görevlerde başarılı olmuş, halkın sevdiği, onlarla içli dışlı olabilecek, sokakları bilen kişilerin aday gösterilmesi yukarıda bahsettiğim kötü imajı yıkacaktır.

Seçime katılacak tüm partilerin şehrimize faydalı olabilecek isimleri aday olarak çıkarmalarını temenni eder saygılar sunarım .