Yüzyılımızın muhteşem eseri Çamlıca Cami, perşembe günü ibadete açıldı. Artık Türkiye'nin en büyük camisi Çamlıca...

Resmi açılışı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ,yakın bir tarihte gerçekleşecek.

Güzel bir tesadüfte Regaip Kandili günü açılması oldu. Gelelim Çamlıca Cami'sinin ilham kaynağına: Abdülhamid Han Cami... 2011 yılında yine bir Regaip Kandilinde hizmete açıldı.

Ve bugüne kadar ülkemizin üçüncü büyük ibadet yeri olmuştu. Artık dördüncü...

Ünü sınırlarımızı aşarak, yolu Kahramanmaraş'tan geçenlerin ve ilimize misafir olarak gelen insanların ilk uğrak yerlerinden biri olması da ayrı bir değere sahip...

25 bin kişinin aynı anda ibadet edebildiği Abdülhamid Han Cami'nin temeli, 1993'de Merhum Erbakan tarafından atıldı. İnşaatı 18 yıl sürmüştü.

Çamlıca tTepesine yapılan muhteşem eserin hikayesinin başlangıcı 2012 yılına gider.... O dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ilimizi ziyaretinde, Abdülhamid Han Cami'sini çok beğenir. Hemen mimarını sorar. Arkasından İmar ve Şehircilik Müdürü Hacı Mehmet Güner'i ,Çevre ve Şehircilik Bakanlığında görevlendirir. Yedi yıl gibi kısa sürede de ibadete açılır.

Ne kadar gurur duysak az. Dünya çapında bir estetiği sahip bu eserde, Maraşlı damgası bulunuyor.

Sıkı durun!.. Bu ilk değil... Kıraathane... Okuma yeri... Bu ulusal proje, Dulkadiroğlu Millet Kıraathanesi olarak beş yıldır hizmet veriyor.

Millet Bahçesi... Bu milli projede ilk defa ilimizde hayata geçti. Yani Made in Kahramanmaraş...

Bazen insan sahip olduğu değerlerin farkında olmuyor. Aklıma klasik Antep zerzenişleri geldi. Her olumsuzlukta yapılan güzel işlere gözümüzü kapatarak, komşu ilimizle kendimizi kıyaslarız.

İşte üç örnek... Demek ki istenince güzel işlere imza atılıyormuş.

Biraz da gururlanalım...