Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projesi kapsamında havalı tabanca sporuyla tanışan 18 yaşındaki Mücahit Çağrı Kayabaşı, şampiyonalarda elde ettiği başarılar sayesinde havalı tabanca milli takımına seçildi. 

Okullardaki genç ve başarılı isimlere ulaşabilmek için Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün 4 yıl önce okullunda gerçekleştirdiği yetenek testine katılan Mücahit Çağrı, 3 bin öğrenci arasında gösterdiği performansla havalı tabanca sporuna başladı. Yıldız Gençler ve Genç Erkekler Türkiye şampiyonalarındaki performansıyla dikkati çeken genç sporcu, Türkiye'de 63 sporcu arasından baraj puanını aşarak Azerbaycan'daki dünya şampiyonasına katılmaya hak kazanan tek sporcu oldu. Mücahit Çağrı Kayabaşı, şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda şampiyon olmak için çalışıyor. Mücahit Çağrı, yaptığı açıklamada, 4 yıl önce okul taramasında seçildiği havalı tabancada disiplinli çalışmaların sonucunda milli takıma seçildiğini belirtti. Dünya şampiyonasında başarı elde etmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü dile getiren 18 yaşındaki milli sporcu, "2012 yılında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okullarda olimpik sporcu taramasında havalı tabanca sporuna seçildim. 2012 yılında ilk girdiğim Türkiye Yıldız Erkekler Şampiyonası'nda Türkiye üçüncüsü oldum. 2016 yılı haziran ayında Ankara Olimpik Hazırlık Merkezi'ne seçildim. Olimpik merkezinde başarılarım sayesinde milli takıma seçildim." diye konuştu. Azerbaycan'da geçen ay düzenlenen dünya şampiyonasına katıldığını anlatan Mücahit Çağrı Kayabaşı, burada istediği sonucu alamasa da dünya şampiyonası tecrübesi yaşadığı için mutlu olduğunu vurguladı. Şimdi 2020 Tokyo Olimpiyatları için çalıştığını aktaran Kayabaşı, "Hedefim öncelikle 2020 Tokyo Olimpiyatları. Burada şampiyon olmak için çalışacağım." dedi.  Genç sporcunun antrenörü Özkan Çivi ise Mücahit Çağrı'nın yaptığı antrenmanlar sayesinde ciddi ilerleme kaydettiğini söyledi. Öğrencisinin çok yetenekli olduğunu anlatan Çivi, "Mücahit Çağrı, disiplinli ve özverili çalışmaları sonucunda belli bir seviyeye geldi. Türkiye'de 63 sporcu arasından Türkiye havalı tabanca baraj puanını aşan tek sporcu olarak Azerbaycan'a gitmeyi hak etti. Bu da bizi ayrıca gururlandırdı." ifadelerini kullandı.

 YETENEKLİ SPORCULAR TARAMALARDA SEÇİLİYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da amaçlarının dünya çapındaki şampiyonalarda başarılar elde eden sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. Bu kapsamda "Madalyalı Şehir Olimpik Sporcusunu Arıyor" projesini düzenlediklerini anlatan Kabakçı, proje sayesinde önemli sporcuların yetiştiğini dile getirdi. Kabakçı, sözlerini şöyle tamamladı: "Yaptığımız tarama sonucu Mücahit Çağrı Kayabaşı keşfedildi. Antrenörlerimiz okullarımızda spora yeteneği olan öğrencilerimizi seçiyorlar. Daha sonra özverili ve disiplinli çalışmaların neticesinde böyle güzel sonuçlar ortaya çıkıyor. Mücahit Çağrı Kayabaşı Ankara Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi sporcusu oldu. Bizim amacımız bu sayıyı artırmak. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yapacakları spor dalında başarılı olmaları için tarama çok önemlidir." 

AA

Editör: Mahmut Beyaz