Andırın ilçesinde, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Andırın Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, Şehit Yasin Höbek Yatılı Bölge Ortaokulu Salonunda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı okul öğrencisi Abdulbaki Öksüz, İstiklal Marşı'nı anlamak ve anlatmak için onun hangi şartlarda yazıldığının bilinmesi ve bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

İstiklal Marşı'nın ifade ettiği derin anlamlar ve kesif duyguların yüreği vatan ve istiklal sevgisiyle dopdolu bir şairin, milletin ruhunda bulunan büyük ıstırabın tercümanı olmasından ileri geldiğini dile getiren Öksüz, "İstiklal Marşı, Milli Mücadelenin bütün heybetini ve canlılığını başarıyla yansıtır. Bizler şu anı yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayan şanlı ceddimiz, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizlerde gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmayınız ki, omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir çalışmak ister, fedakarlık ister. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız" dedi.

Şiir okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa, İlçe Kaymakamı Mustafa Maslak, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Onur Keysan, Cumhuriyet Savcısı Mahmut Cuvoğlu, İlçe Emniyet Amiri Mümtaz Irk, daire amirleri, sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. AA


Editör: Mahmut Beyaz