Kültür Park Konferans Salonu'nda yapılan programda engelli öğrencilerin yapmış olduğu resim sergisi açılışı yapıldı. Konferans salonunda Nasrettin Hoca figürüyle eğlenen engelli öğrenciler katıldıkları resim kursundan dolayı sertifika aldılar. Programdan sonra resim çizme etkinliğine katılan engelli öğrencilere üniversite öğrencileri eşlik etti. Bazı üniversite öğrenciler palyaço kıyafeti giyerek öğrencilere moral verdi.


KENDİ ÇİZDİKLERİ DÜNYALARIN RESİMLERİNİ SERGİYE SUNUYORUZ”

Programda konuşma yapan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Büyükşehir belediyesi olarak engelli öğrencilerin her zaman yanlarında olduklarını söyledi. Engelli öğrencilerin yapmış oldukları resimlerin sergisini de açtıklarını dile getiren Akşam "Büyükşehir Engelliler Şube Müdürlüğü olarak tüm engelli çocuklarımızla beraber yapmış olduğumuz, kurs neticesinde çocuklarımızın kendi çizdikleri dünyaların resimlerini sergiye sunuyoruz. Yine aynı şekilde okullarımız da eğitim gören ve kursiyerlerimizin tıp öğrencileri ile beraber engelsiz dünya çiziyorum, hem farkındalık noktasında hem çocukların hayallerini çizmelerini sağlayacağız. Birlikte engelsiz dünya çizeceğiz" şeklinde konuştu.

TOPLUMA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Eğitimci Yazar Ümit Parsıl ise resim sergisinin 2 gün boyunca açık olduğunu söyledi. Resim sergisindeki eserleri çeşitli engel grubundaki öğrencilerin çizdiğini ve boyama etkinliğinin önemine dikkat çeken Parsıl "Buradaki verdiğimiz mesaj topluma kazandırma. İkincisi de işlevsel hale gelme yani onların, otizm, işitme ve görme engellilerin psikomotor becerilerini de geliştirmek, en azından ailelerin yükünü ve zor koşullarını bir nebzede olsa üzerlerinden alabilmek" diye konuştu.

İLETİŞİM KURMAYI ÖĞRENDİK”

Tıp Öğrencileri Birliği üyelerinden Gizem İlayda Dumlupınar da etkinliğe katılarak toplumdaki doktor korkusunu yenmek ve engelli bireylerle beraber olmak olduğunu belirtti. Mesleki olarak engelli vatandaşları daha iyi anlamaları gerektiğini söyleyen Dumlupınar "ileride de mesleğimizde onları daha iyi anlayabilmek için daha iyi iletişim kurmak için geldik. Gönüllük esasına dayalıydı zaten. Toplam 60 kişi geldik buraya. Çok mutluyuz onlarla iletişim kurmayı öğrendik. Dışarıdan bakınca herkesin buraya gelmesini düşünüyorum" dedi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz