Virüs tekrardan hızla yayılmaya başladı. Acaba neden? Sadece kolluk kuvvetleri olduğu zaman maske takan, olmadığı zaman maskeyi çıkartan insanlar var. Maske takmamanın cezası 900 TL. Biz maskeyi toplum içerisinde Ceza Savar ya da 900 TL Savar olarak kullanıyoruz sanırım. Sırf ceza yazılmasın diye takıyoruz.

Neden hızla yayılıyor?

Yapılan düğünleri, kınaları, asker uğurlamalarını, partileri görüyoruz. Sizce de yayılmaması mümkün mü? Koronavirüs Türkiye’ye ilk geldiğinde hepimiz korktuk. Yavaş yavaş artmaya başladı vaka ve ölü sayısı. O zamanlar korktuk da şu an neden korkmuyoruz? Hala önlemler alınıyor. Haberlerini de anbean yapıyoruz. Sadece Kahramanmaraş’ta olan virüs haberlerini değil, tüm Türkiye hatta bazen dünyadaki haberleri yapıyoruz. Bir şeyleri örnek alalım, tedbir alalım, mesafeli olalım diye.

Bayram da geldi geçti mesela. İlk haberler acemi kasaplar oldu. Ama bayram adetimizi de yerine getirdik :) Ama keşke getirmeseydik. En azından bu bayramda getirmeseydik.

Bayram geldi ama kime? başlıklı yazı yazmıştım bayramdan önce asla okunduğunu, okunsa bile umursanmadığını biliyorum. Sağlık olsun :)

Koronavirüs sadece Kahramanmaraş’ta ya da Türkiye’de değil, tüm dünyada. Bakanların Türkiye için koronavirüs ile alakalı aldıkları kararları/tedbirleri gazetemizde ve internet sitemizde paylaşıyoruz. Genel olarak bizim düşüncemiz; halk okusun, görsün, bilgilensin ve tedbir alsın. Fakat haberi sosyal medyada paylaştığımız zaman Kahramanmaraş halkı “Niye korkutuyorsunuz? Haberde Kahramanmaraş mı var? Kahramanmaraş’la ne alakası var bu haberin?” gibi yorumlar yapıyor.

Tekrar belirtmek istiyorum. Bu virüs sadece Kahramanmaraş’ta değil. Bizim tarafımızdan paylaşılan haberler tüm Türkiye’yi ilgilendiren haberlerdir. Sürekli ölüm ya da vaka haberleri paylaşmak yerine alınan kararları ve tedbirleri de paylaşıyoruz. Bir düşünün, neden paylaşıyoruz? Koronavirüs ile ilgili paylaştığımız haberleri eleştirmek yerine, sizde tedbir alarak herkese yardımcı olun.