Kuranı kerimin 47.suresi Muhammed suresidir.Medine döneminde vahyolunmuştur,38 ayettir.

    Sure adını Peygamberimizin isminden almıştır.Aliimran suresi 144.ayette de peygamberimizin adı geçer onun için bu isim çok kıymetlidir.

     Allahu tealayı bilmek lazım.

     Bir ömür bu önemli vazifeye ayrılsa insan ne çok hikmet öğrenir.Allahı bulmanın yolu bilgi donanımıyla alakalıdır.Bilgi basamaklarından çıkılarak bu mertebeye ulaşılır.Bilgi için çok çalışmalı bilginin artarak toplandığını aklımızdan çıkarmamalıyız.Okul yıllarında bazı konular çok sıkıcı gelebilir bu sizi üzmesin her bilginin muhakkak bir yeri vardır.

    Sorularımıza cevap bulmak için akıl,duygular,tecrübe,eski insanların bize aktardıkları bilgiler yanında bir de Allah ın peygamberler aracılığı ile bildirdikleri gelir.

    Peygamberler bize hangi alanlarda bilgi verir?

    İman,ibadet,ahlak,hukuk,iktisat,estetik gibi çok önemli konular hakkında peygamberlerin sözleri önümüzde ışık olarak duruyor.İbrahim peygamber Allaha iman edin derken Lokman peygamber oğluna terbiyeli olmayı hatırlatıyor,Musa peygamber topluma adaleti,Lut peygamber ahlak ve iffeti anlatıyordu.

   Peygamberler tarihi insanlık tarihinin yüz akı bilgilerini kapsar.Her peygamberin hayatında ibret alınacak nice olaylar vardır.Nuh peygamberin hayatını okudunuz mu?Tarih kitaplarına bakın muhakkak peygamberlerin hayatını okuyun.

   Kelimeyi şehadet Müslüman olmanın temel şartıdır.Allahı bir ve Hz.Peygamberi onun elçisi olarak kabul etmek gerekir.Müslüman olmanın temel şartı budur.Dinimiz dünya ve ahret hayatının sırlarını önümüze açar.

   Dünya hayatı eğemenlik alanıdır!

   Hak,hukuk toplumların sevk ve idare edilmesi dünyanın dengesi için gereklidir işte dinimiz bu önemli vazifeleri boş bırakmamış temel prensiblerle sorunları bitirmiştir.

    Adalet mülkün temelidir.

    İslamiyet ten kaynaklanan bu temel ilke bu gün bile ümit dolu değil mi?

    Sevgilerim sizlerle olsun.